Mostar: 40 učenika doniralo kosu za izradu perika za oboljele od karcinoma

Učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar), u suradnji s učenicima Srednje politehničke škole Mostar, organizirali su akciju “Bald for a Cause” u svrhu prikupljanja donacija za podršku radu Udruge “Novi Pogled” te doniranja kose za izradu perika u okviru projekta “Moja kosa, tvoja kosa”.

Uz prikupljanje pomoći za podršku oboljelima od raka dojke i njihovim obiteljima tijekom i poslije liječenja, cilj ove inicijative je i podizanje svijesti zdravoj populaciji svih uzrasta o značaju brige o zdravlju.

Kosa koju su donirali učenici bit će usmjerena Udruzi “Srce za djecu” u Sarajevu i koristit će se za izradu perika u okviru projekta “Moja kosa, tvoja kosa”.

Za donaciju kose ove se godine prijavilo oko 40 učenika, a organizatori su kazali kako su ponosni jer su se učenici okupili u puno većem broju nego prošle godine.

Naši učenici danas doniraju kosu, ali istovremeno prikupljaju donacije za Udrugu ‘Novi pogled’ u znak zahvalnosti i podrške njihovom radu. Danas su s nama prijatelji iz Srednje politehničke škole, frizerski smjer, koji su se pobrinuli za implementaciju i aktivnosti šišanja te doniranja kose, kazala je Adla Velagić-Ćurić, koordinatorica za odnose s javnošću i komunikacije UWC-a Mostar.

Ovaj događaj je održan i prošle godine u Mostaru kada je prikupljeno preko 3.000 eura za podršku radu Udruge “Novi Pogled”.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.