MOSTIMUN – Simulacija UN-a u Mostaru

MOSTIMUN je konferencija koja se već deset godina održava u Mostaru, zajedno sa studentima iz još petnaest zemalja svijeta.

Cilj je stvoriti simulaciju rada Ujedinjenih naroda, što studentima grada Mostara i ujedno organizatorima ovog projekta odlično polazi za rukom. Uz to, studenti naglašavaju da je važno slati sliku prijateljstva između Sveučilišta i Univerziteta, budući da svijet obično ima iskrivljenu sliku o društveno-političkom stanju u Mostaru. Tako se cijeli projekt odvija naizmejnično svake godine, a ove godine događaj se odvija na Univerzitetu ”Džemal Bijedić od 25. 04 do 29.04.

Delegati  iz Ljubljane, Beograda, Londona i dr. zemalja za vrijeme održavanja simulacije UN-a bit će smješteni u  Amicus ApartHotelu. Za prijavu na ovaj projekt potrebna je dobra volja te dobra informiranost o političkom stanju kako svoje tako i općenito zemalja svijeta,  čije će se politike na koncu prikazati u samom projektu.

No uz to, potrebno je dobro poznavanje engleskog jezika, budući da se cijeli program odvija na engleskom. Kako ne bi sve bilo vezano za politiku, održat će se i Internacionalna večer na kojoj se izmjenjuju iskustva. Delegati donose nešto značajno za svoju kulturu i tradiciju, primjerice svoja tradicionalna jela i pića, te uživaju u društvu različitih ljudi, kultura i tradicija.

Certifikati koje polaznici konferencije stječu, priznati su na Master studijima u svijetu, tako da je važno naglasiti da MOSTIMUN otvara nove mogućnosti koje je zaista šteta propustiti.

Prijavnice možete pronaći na web stranici MOSTIMUNA te postati dio cijele ove priče. Prijave traju još par dana.

 

Valerija Bago

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.