Muška klapa Zvizdan s albumom ‘Zvizdan o Božiću’ nominirana za hrvatsku prestižnu glazbenu nagradu Porin

Objavljene su nominacije za hrvatsku prestižnu glazbenu nagradu Porin, a među nominiranim kandidatima našla se i naša posuška muška klapa Zvizdan s albumom ‘Zvizdan o Božiću’!

Njihov album ‘Zvizdan o Božiću’ jedan je od tri nominirana za Porina u kategoriji br. 29 – Najbolji album duhovne glazbe.

“Ovo je za nas velika čast i priznanje za sav trud i ljubav uloženu u stvaranje glazbe. Zahvaljujemo se svima vama koji nas pratite i podržavate na našem glazbenom putu. Posebna zahvala ide našem nakladniku Laudatu. Najposebnije zahvale idu našim najbližima, djevojkama, ženama i obiteljima. Imali su puno razumijevanja za naše probe i odlazak u studio, kao i našem voditelju Marku koji je utkao svoju dušu u sve pjesme, obradio i za klapu pripremio čitav album”, objavila je klapa Zvizdan na svojim stranicama.

Podsjetimo, nosač zvuka ”Zvizdan o Božiću” sadrži deset tradicionalnih pjesama i jednu dodatnu izvedbu u aranžmanu ravnatelja klape, prof. Marka Tomasovića. Ovo je drugi album koji je izdala klapa čije je poslanje njegovanje tradicionalnog klapskog a capella pjevanja, a izdanje je diskografske kuće Laudato Music. Na albumu se mogu pronaći pjesme poput ”Radujte se, narodi”, ”Veselje ti navišćujen”, ”Kyrie eleison”, ”Narodi nam se” i ”Oj, pastiri” u izvedbi muške klape.

Članovi klape Zvizdan, koji su po izlasku ovog projekta krajem 2021.godine gostovali u programu Radio Posušja, kazali su kako je ideja za nosač zvuka „tinjala“ duže vrijeme, zaustavila ih je bila kako pandemija, tako i privatne obveze, no uspjeli su izrealizirati zacrtani cilj uz pomoć brojnih pojedinaca.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada Porin održat će se 23. ožujka 2024. u Zagrebu, a u opticaju je čak 38 glazbenih nagrada.

Našim sjajnim zvizdanovcima iskrene čestitke na ovom velikom i fantastičnom uspjehu, koji je na ponos cijele naše lokalne zajednice!

1 komentar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.