Na Čvrsnici požar gasi i helikopter iz RS

Civilna zaštita Zapadnohercegovačke županije priopćila je da je helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske od jutros počeo gasiti požar na Čvrsnici.

“U 6.45 sati helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske započeo je gašenje požara na Čvrsnici”, priopćeno je iz Civilne zaštite ŽZH.

I sinoć je požar na Čvrsnici gasio helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

“Jako veliki broj vatrogasaca, planinara, pripadnika GSS-a, dobrovoljaca i ostalih službi je na terenu, nadljudskim naporima pokušavaju spasiti ovaj biser prirode i ako napišemo hvala im na tome, malo je za sve što čine i što su učinili. Svi se nadamo skorom gašenju vatre”, navodi se na Instagram profilu visitblidinje.

Inače, jučer je govorio načelnik Općine Posušje Ante Begić koji je tada rekao da je situacija teška i da su proglasili stanje prirodne nesreće.

“Pomažu nam kolege iz Jablanice, Gruda i Čitluka. Pokušavaju obuzdati ovaj donji dio da ne dođe do objekata i da ga lokaliziraju. Poslijepodne će nam pomoć pružiti helikopteri OS BiH. Proglasili smo stanje prirodne nesreće, riječ je o našem parku prirodne. To je zaštićeno područje i tu će štetu analizirati naše povjerenstvo i da znamo kolika je šteta kako bi tražili pomoć sa strane. Oko tri kilometra je duga linija požarišta”, kazao je Begić.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.