Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) danas će u terminima od 10.00 do 11.00 sati, zatim od 13.00 do 14.00 sati i od 16.00 do 17.00 sati doći do obustave prometa. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Zbog sanacijskih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, prometuje se preticajnim trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za promet. Zbog sanacijskih radova, lijeva strana autoceste A1, smjer Sarajevo sjever – Podlugovi, prometuje se dvosmjerno na desnom kolničkom traku. Promet je reguliran privremenom prometnom signalizacijom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana prometuje se naizmjenično, jednim trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela. 

Sporije, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (dionica Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.