Na saboru HDZ-a 1990 za predsjednika ponovno izabran Ilija Cvitanović

U Jajcu je u subotu održan VII. Sabor Hrvatske demokratske zajednice 1990 (HDZ 1990) na kome je za predsjednika stranke ponovno izabran Ilija Cvitanović.

Na Saboru je sudjelovalo 310 od pozvanih 340 izaslanika iz cijele Bosne i Hercegovine. Osim izaslanika, Saboru HDZ-a 1990 prisustvovalo je više od 20 gostiju iz 15 različitih izaslanstava političkih stranaka, kulturnih ustanova, braniteljskih organizacija i veleposlanstva Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini.

Izaslanici su u radnom dijelu Sabora jednoglasno usvojili prijedlog Statuta HDZ-a 1990, kao i Programska načela temeljena na Programskoj deklaraciji HDZ-a 1990 i aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i svijetu. U nastavku održavanja Sabora izaslanici su birali novo stranačko vodstvo za naredno četverogodišnje razdoblje.

Za predsjednika HDZ-a 1990 izabran je Ilija Cvitanović, dok će dužnost zamjenika predsjednika nastaviti obnašati Stipe Tokić. Za dopredsjednike HDZ-a 1990 izabrani su: Radoslav Radišić, Jozo Ćosić, Anto Bilić, Željko Josić, Luka Faletar i Đuro Ivanović.

U Predsjedništvo HDZ-a 1990 izabrani su: Marinko Petrić, Ivan Odak, Vjekoslav Bakula, Antonija Banožić, Irena Periša, Mladen Šarić, Marija-Silva Vidović, Bojan Vidović, Mladen Šantić, Zdenko Kolak, Ivica Marinović i Ivan Klarić. Također, na VII. Saboru HDZ-a 1990 izabran je i 41 član Središnjeg odbora HDZ-a 1990, te predsjednik i sedam članova Nadzornog odbora HDZ-a 1990, priopćeno je iz ove stranke.

Prije početka Sabora, izaslanstvo HDZ-a 1990 položilo je vijence i zapalilo svijeće na spomeniku poginulim braniteljima Jajca, kao i na grobovima preminulih utemeljitelja stranke Joze Lučića i Nikole Bilića.

2 komentara

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.