NAČELNIK NEUMA: Tražit ćemo tko je dao suglasnost za uplovljavanje broda

U Neumski akvatorij jutros je točno u 7 sati uplovio kruzer “Bolette” dužine 237 metara. Ovaj brod je najveći kruzer koji je uplovio u povijesti morskog akvatorija BiH, a ujedno je prvi brod koji je prošao ispod Pelješkog mosta.

Nakon uplovljavanja kruzera je na plaži hotela Zenit održan mirni prosvjed mještana Neuma. S njih pedesetak je bio i načelnik Neuma, Dragan Jurković, koji je kazao da se ovaj skup mještana s pravom organiziran, a da će im on uvijek davati potporu.

-Tražit ćemo tko je dao suglasnost za uplovljavanje broda znajući za zaključke Predsjedništva BiH iz 2014. godine da je zabranjeno uplovljavanje bilo kakvog borda u Neumski zaljev. Neum je turističko mjesto koje živi od turizma i ovakve brodove ne želimo. Mislim da nikome nije u interesu dolazak brodova u Neumski akvatorij i vjerujem da se to neće više ponavljati. Brod će se tu zadržati 15-tak sati i svi koji se razumiju u to znaju kako ovakvi brodovi održavaju ravnotežu, da im propeleri moraju biti stalno uključeni, da su tu naslage mulja tako da se bojimo da će biodiverzitet biti ugrožen. Da smo bili ranije upoznati, reagirali bi zasigurno na drugačiji način – kazao je Jurković.

Dodao je da su upoznati sa informacijom o tome da će dio putnika s broda ostati u Neumu tijekom dana te da će ih zasigurno ako se odluče pohoditi ovo mjesto srdačno dočekati.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.