Nakon nezapamćene tragedije u Gorici kod Gruda: Što je ubojica rekao u Tužiteljstvu

U mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru u petak je obavljena obdukcija tijela Velimira Bušića (60) i Mate Grizelja (34), koje je u četvrtak, dva sata nakon ponoći, u Gorici kod Gruda hicima iz kalašnjikova usmrtio Jozo Jasak (50).

Izvršen pretres
Oba muškarca su, kako nam je rečeno iz Tužiteljstva  Zapadnohercegovačke županije, na licu mjesta podlegla od posljedica višestrukih ozljeda nanesenih vatrenim oružjem.

Jasak, koji je, kako je to potvrđeno testiranjem odmah nakon uhićenja bio u alkoholiziranom stanju, ispitan je na okolnosti događaja, a, zanimljivo, nije se branio šutnjom, već je iznosio svojevrsnu obranu, koja, kako nam je rečeno, nije relevantna, a izvršen je i pretres njegove kuće i prostorija koje je koristio.

Podsjetimo, brojni očevici i svjedoci rekli su da je ispred ugostiteljskog objekta „Zmaj“, tijekom narodnog veselja povodom proslave svetog Stjepana, izbio verbalni sukob, nakon čega je Jasak počeo prevrtati stolove i stolice, a nakon što je udaljen iz bašte kafića, zaprijetio je da će se vratiti s puškom.

Dan žalosti
Nažalost, to je i učinio i u kratkom roku, s obzirom na to da živi nedaleko od objekta, vratio se s puškom te višestrukim rafalima usmrtio Bušića i Grizelja, a teško ranio Žarka Galića (73), inače vlasnika „Zmaja“. Lakše povrede nanio je Anti Galiću (25).

Iz Tužiteljstva ZHŽ uputili su prijedlog za određivanje pritvora, a odluka bi trebala biti poznata u subotu. Također, u Sektoru kriminalističke policije MUP-a ZHK, pod nadzorom Tužiteljstva  ZHŽ, nastavljaju istragu u ovom slučaju, kakav se ne pamti u ovom kraju, ali i šire. Do sada su saslušali pet svjedoka, direktnih očevidaca, a čekaju se rezultati brojnih vještačenja. U subotu, na Dan žalosti koji je proglasila Općina Grude, bit će obavljene sahrane Bušiću i Grizelju.

Galić i dalje životno ugrožen
Iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar u petak su naveli da je zdravstveno stanje Galića nepromijenjeno. On je smješten u Kliniku za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje jer je zadobio povrede opasne po život. 

Njemu je, podsjetimo, amputirana noga.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.