Napokon na pravoj strani povijesti: izraelski ambasador Gendler pohvalio hrvatske političke dužnosnike jer su deportirali ustaške ulice iz Mostara

Nakon usvajanja odluke o promjeni naziva ulica u Mostaru veleposlanik države Izrael za BiH sa sjedištem u Tirani, Noah Gal Gendler uputio je pismo čestitke i pohvale članu Kolegija Doma naroda Parlamenta BiH i HDZ-a Draganu Čoviću, gradonačelniku Grada Mostara Mariju Kordiću i predsjedniku Židovske općine Mostar Amiru Grossu Kabiriju.

“Dopustite da vam uputim istinske i iskrene čestitke te pohvale za povijesnu odluku Grada Mostara od 14. srpnja, kojom su promijenjeni nazivi ulica dani po vrlo kontroverznim osobama, a koje su predugo opterećivale odnose naših naroda. Ovo, bez sumnje, predstavlja izuzetno hrabar potez koji će sigurno pomoći Mostaru da krene dalje u pravom smjeru. Vjerujem da ova odluka predstavlja potez zbog kojega su stanovnici ovoga grada još više ponosni što žive u Mostaru”, naveo je izraelski veleposlanik.

Nakon usvajanja odluke o promjeni naziva ulica u Mostaru, odluku su pozdravili i veleposlanik SAD u BiH Michael Murphy i visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt te su pozvali Banju Luku i Sarajevo da učine isto.

Veleposlanik Izraela za Albaniju i BiH Noah Gal Gendler u svome pismu također je istaknuo da je ova odluka posebno značajna “za nas u Izraelu i za cijeli židovski svijet zato što smo duboko bili povrijeđeni odavanjem počasti takvim osobama, a iz najmračnijih razloga koje povijest poznaje”.

“Stoga je za nas ovo od izuzetnog značaja. Mislimo kako će ova odluka nesumnjivo pomoći da se još više ojačaju odnosi među našim narodima… Ova odluka predstavlja izuzetno značajan korak prema iskrenom i istinskom pomirenju svih naroda u BiH, državi za koju svi mi bezrezervno radimo sa željom da postane najponosnija moguća država. Ako mogu dodati, ovaj dan, kada je donesena odluka, zaista je sjajan dan za BiH”, poručio je veleposlanik Noah Gal Gendler.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.