Napustio nas je Milo Hrnić, maestralni pjevač i dubrovačka legenda

Nakon duge i teške bolesti, jutros nas je, u 74. godini, napustio legendarni pjevač Milo Hrnić, doznaje Dubrovački dnevnik.

Hrnić je prodao više od milijun nosača zvuka, izdao je 20 albuma i preko 200 pjesama. Tri puta je tijekom 80-ih bio pobjednik splitskog festivala s pjesmama Vrati se, Dalmacijo, ljubav si vječna i Dobra večer prijatelji, hitovima koji se i danas rado slušaju i pjevaju. Okušao se i u politici te je bio član Gradskog vijeća grada Dubrovnika, prvo kao čelnik HNS-a, a onda kao nezavisni vijećnik. 

Hrnić je bio veliki zaljubljenik u svoj poziv. Bio je pravi pjevač, starog kova. 

„Mogao sam biti i bogatiji da sam pjevao na playback, no nisam to volio jer bez žive izvedbe nema umjetnosti. Događalo mi se nekad da bi publika toliko pjevala da ja nisam imao kad pjevati pa bih ih pitao – mogu li vam ja možda nešto otpjevati? To se događa posebno kad je kasno i kad su publika mladi ljudi,“ izjavio je legendarni pjevač 2018. u video intervjuu za Dubrovački dnevnik. 

Na pitanje zašto mladi slušaju mahom stare pjesme umjesto novih, Hrnić je tada odgovorio kako novoj glazbi nedostaje dobrih vibracija.

„Nedostaje joj osjećaj. Danas imate izvođače koje ni njihovi roditelji ne slušaju, a kamoli netko drugi. Dogodila se masovna produkcija. Svi bi htjeli u glazbenike i pjevače, ali s tim se prvo morate roditi, a onda vrijedno raditi na tome. Velikih zvijezda više nema jer originali više nisu zanimljivi nego plagijati,“ odgovara Hrnić.

„Svojoj sam majci išao u serenadu s klapom. Pjevali smo kao ludi naokolo. Išao sam i svojoj supruzi u serenadu dok mi je bila cura. Išli smo i prijateljima koji su imali neku svoju dragu. Ljudi bi nas posipali cvijećem dok bismo pjevali. Romantika je smisao življenja jer ona je nježnost, razumijevanje, ljubav među ljudima. Iz toga su proizlazile pjesme koje imaju emociju,“ ispričao je Dubrovčanin tada. 

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.