Neboder od 100 metara: Sprema se izgradnja jednog od najvećih kompleksa u FBiH

Na Trgu rudara u Zenici uskoro bi trebala početi gradnja stambeno-poslovnog kompleksa višemilijunske vrijednosti.

Ovo će biti jedan od najvećih kompleksa ove vrste u cijeloj Bosni i Hercegovini, piše BiznisInfo.ba.

Projekt podrazumijeva četiri etaže u zemlji, četiri lamele katnosti od dva do osam katova (plus prizemlje), te toranj P+31 visok 100 metara.

Radi o 7.053 m² poslovnih prostora, 403 stambene jedinice i 635 parking mjesta.

Investitor je kompanija Euro-mont Zenica. Direktor ove kompanije, Šefik Smlatić, kazao je da su trenutno u fazi ishodovanja građevinske dozvole.

Ja računam da smo pri kraju. Dok ne dobijemo građevinsku dozvolu, dok ne bude pravosnažna, mi nećemo ništa početi. Predali smo za načelnu građevinsku dozvolu prije nekih 15 dana, s obzirom da se radi o složenom projektu. Čim to dobijemo, onda predajemo za prvu dozvolu kompletiranu građevinsku dokumentaciju, radi se revizija i sve ono što se radi, pojasnio je Smlatić za BiznisInfo.ba.

Vrijednost kompletne investicije, prema njegovim riječima, kreće se oko 100 milijuna KM.

Što se tiče rokova izgradnje, kazao je da je rok za fazu A tri godine, a za fazu B, odnosno neboder, dodatne dvije godine.

Dakle, za cijeli projekt rok je pet godina i nadam se da ćemo uspjeti, ustvari moramo jednostavno radi financija. Nadamo se ćemo dobiti prvu građevinsku dozvolu u ožujku, jer ostalo smo sve već na neki način pripremili, i pregovore s izvođačima, dobavljačima…, ističe Smlatić za BiznisInfo.ba.

Radovi bi, dakle, trebali krenuti u proljeće.

Ogroman je to projekt, ogromna je garaža, četiri etaže u zemlji, tako da to traži kompleksnu pripremu i infrastrukturu koja će biti u stanju pratiti to sve, zaključuje Smlatić.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.