Nova “runda” Raspudića i Radmana: Teško ste uvrijedili Jandrokovića, morate se ispričati

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, na čiji je rad do samog glasovanja o povjerenju oporba iznosila niz zamjerki, i dalje će obnašati tu dužnost, odlučio je u petak Hrvatski sabor.

Saborska većina nije prihvatila prijedlog 32 oporbena zastupnika da se Grliću Radmanu iskaže nepovjerenje.

Za iskazivanje nepovjerenja glasovalo je 56 zastupnika, protiv ih je bilo 77, pa odluka nije donesena, kazao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Ministar nije dorastao svom zadatku, u raspravi nije iznio ni jedan valjani argument zašto bi trebao ostati na ministarskoj dužnosti, ponovio je u petak Marijan Pavliček (HS).

Ustrajao je da Grlić Radman nije riješio brojne probleme iz domene vanjske politike, posebice Izborni zakon u BiH, nije se dovoljno zauzimao za prava hrvatske manjine u Srbiji i Crnoj Gori, nije riješio granične sporove za susjedima i tolerira koruptivne radnje u hrvatskoj diplomaciji.

Ministra je od optužbi branio hrvatski premijer Andrej Plenković, ističući da međunarodni položaj Hrvatske nikada nije bio bolji, što potvrđuje ulazak u šengenski prostor i u eurozonu iduće godine.

Gordan Grlić Radman i vlada učinili su više za Hrvate u BiH nego bilo koja vlada u zadnjih 20 godina, pomogli smo Hrvatima u Srbiji i u Crnoj Gori više nego bilo koja vlada dosad, rekao je Plenković u Saboru.

U raspravi je sudjelovao i mostovac Nino Raspudić.

Na početku je poručio kako je Radman teško uvrijedio predsjednika Sabora, Gordana Jandrokovića ustvrdivši da se prije njega ništa nije radilo po pitanju Hrvata u BiH te da mu se treba ispričati, s obzirom na to da je upravo on obnašao funkciju ministra vanjskih poslova.

Potom ga je kritizirao zbog rezolucije Bundestaga za koju su, kaže Raspudić, glasovale sve vladajuće stranke u Njemačkoj, kao i HDZ-ov partner CDU.

Kritizirao ga je i jer traži da zastupnici u Saboru lobiraju u Bundestagu, ustvrdivši da sama Vlada RH ne reagira te da ne smije pasku niti prosvjednu notu uputiti, ili pak pozvati veleposlanika na razgovor.

Novu “rundu” između Raspudića i Radmana možete pogledati u videu:

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.