Novalić: Ismijavali su me, htjeli su me prikazati lopovom, ali odlučio sam da je dosta

Fadil Novalić, premijer FBiH, u ponedjeljak navečer se prvi put uživo obratio građanima putem Facebooka. Naime, on je organizirao “Večer s premijerom” nastojeći odgovoriti na sva pitanja građana, ali i poboljšati komunikaciju s njima te ih tako upoznati s onim što je Vlada FBiH do sada uradila, kao i kakve su njene naredne aktivnosti i planovi.

Građani su mu postavili brojna pitanja iz različitih oblasti, a Novalić je odmah na početku kazao da su njegovu tišinu mnogi iskoristili kako bi mu “na leđa natovarili razne afere i diskreditirali njega, njegov rad i suradnike”.

Dosad sam šutio, ali sam odlučio da kroz ovo druženje upoznam vas, ali i vi mene onakvim kakav stvarno jesam. Da napomenem, ja sam dijete iz radničke obitelji i čovjek iz naroda i samo radim svoj posao. Možda baš takav, tih, bio sam laka meta i drugi su vrlo lako okačili neka tuđa zlodjela na moja leđa. I dosta sam šutio, kazao je Novalić, prenosi N1.

Dalje je spomenuo da su brojni građani svjedoci da su ismijavali njegovo stavljanje zaštitne maske, a zapravo su, kako je naglasio, ismijavali njegov invaliditet.

Vidite i sami, nemam dva prsta iz rata, a te prve maske su imale nekakvu štipaljku koju ja jednostavno ni tad, a ni danas ne mogu staviti. Srećom promijenili su sustav. Šutio sam na tome jer sam mislio da nije bilo toliko važno. Međutim, u trenutku kada su od mene pokušali napraviti lopova, podvukao sam crtu i rekao da je dosta. Zato sam ovdje da vama i pred vama dam odgovore, bile ugodni ili neugodni, ali da vam dam istinu i približim događaje onakvim kakvi jesu, konstatirao je Novalić.

Naglasio je da će se “Večer s premijerom” odvijati dva puta mjesečno te da će svi biti obaviješteni pravovremeno o svakom terminu, nakon čega je započeo odgovore na pitanja.

Građane je zanimalo mnogo toga, ali pitanje koje je bilo neizbježno s obzirom na reakciju koju je Novalićev odgovor izazvao u javnosti je ono o poskupljenju ulja.

On je pročitavši pitanje, podsjetio na tu njegovu izjavu u kojoj je kazao da ulje “sada građani mogu kupiti 37 posto manje nego prošle godine“.

Danas neću naravno govoriti o postotcima jer sve vam je poznato… Uljarice su poskupjele na svjetskom tržištu, ali Vlada FBiH je povećala proračun za poljoprivredu, dodao je Novalić.

U više od pola sata dugom live videu, Novalić je uredno odgovarao na pitanja, pa je tako na red došlo i ono koje se odnosi na probleme s gradnjom tunela Hranjen.

Kazao je da je u tom slučaju bespotrebno dignuta prašina te da će biti nastavljena gradnja.

Bit će nastavljena gradnja, ne samo tunela, već će biti izgrađena i cesta ka Goraždu, rekao je federalni premijer.

Govorio je i o mogućem uvođenju oštrijih mjera u Federaciji BiH napominjući da je on bio jedan od prvih koji je kazao da “lockdown” nikada neće biti ponovo uveden.

U prvom “lockdownu” smo izgubili 26.000 radnih mjesta, 16 posto neziravnih poreza. Vrlo brzo smo shvatili da uvođenje “lockdowna” više neće biti rješenje s razine Federacije BiH. Županije imaju mogućnost to učiniti, naglasio je.

Federalni premijer je kazao da je prije ovakvog obraćanja imao malu tremu.

Poručio je da je ipak uživao i da će biti redovan u ovakvim live javljanjima kako bi poraslo povjerenje građana u njega.

Cijeli video u kojem Novalić odgovara na pitanja građana možete pogledati u videu.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.