Novi ispad Fadila Novalića: Freelanceri su slobodni sateliti

Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine u svom, sada već tradicionalnom, live obraćanju na Facebooku prije dva dana negirao je da će se novim izmjenama zakona o doprinosima i porezu na dohodak oporezivati nasljedstvo kao i štednja.

Međutim, veliku pažnju je privukla njegova izjava o freelancerima, koji, sudeći prema izjavama opozicije, spadaju u radnike koji će plaćati znatno veće poreze.

I, tradicionalno, ponovo je svojim “slobodnim tumačenjem” izazvao podsmijehe javnosti.

Naime, Novalić je u jednom trenutku u svom objašnjenju što su freelanceri rekao da su to, citiramo: “Slobodni sateliti”, što je zapravo privuklo veliku pažnju korisnika društvenih mreža koji su dijelili taj dio njegove izjave uz sarkastične komentare.

Fadil Novalić, svakako pripremljen da s papira pročita i obrati se javnosti povodom prijedloga zakona koji je izazvao buru, krenuo je sa slobodnim tumačenjem i izlaganjem definicije freelancera.

Bilo je pitanje freelancera. Oni su prije svega novi naziv na našem prostoru i općenito na svijetu i tek su se sada počeli prepoznavati u zakonima. Freelancer su ako pogledamo u nekim slobodnim tumačenjima, neki slobodni sateliti kojih čas ima, čas nema. To se u nekom ekonomskom smislu odnosi na to da čas rade, čas ne rade ili imaju ugovore ili ih nemaju. I mi podržavamo taj vid ekonomije, kazao je, između ostalog, Novalić.

Zbog ovog slobodnog tumačenja njegove definicije freelancera, Novalić je postao po tko zna koji put tema na društvenim mrežama i izazvao je brojne podsmijehe, piše N1.

Točniji opis freelancera

Freelanceri, odnosno “slobodni radnici” ili samozaposlene osobe, su osobe koje rade honorarno su osobe koje same upravljaju svojim vremenom i nude svoje znanje izravno klijentima na tržištu rada.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.