Obilježena 30. obljetnica oslobođenja Stoca

U sklopu manifestacije “Lipanjske zore” u ponedjeljak je obilježena 30. obljetnica oslobođenja Stoca

Nakon svete mise i mimohoda kroz grad kod središnjeg spomenika poginulim hrvatskim braniteljima održana položeni su vijenaci i zapaljenje svijeće za poginule hrvatske branitelje, priopćeno je iz Grada Stoca.

Vijence su položili gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković, predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine, te predstavnici hrvatske komponente Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Bošković se u svom govoru prisjetio svih poginulih branitelja, kako onih s područja Stoca ali i onih branitelja iz drugih krajeva, gradova i općina kako iz Bosne i Hercegovine tako i Hrvatske koji su dali svoje živote za slobodu Stoca.

“Bilo je to vrlo složeno vrijeme, bili smo prognani, a domovi su nam bili zapaljeni. Tada smo imali zajedništvo. Tih dana u lipanjskim zorama kada su sve naše općine i gradovi juga Hercegovine bili okupirani, zajedno s hrvatskim snagama vratili smo se u ovaj naš Stolac, ponosni jer smo ga oslobodili. Najveća hvala ide onima koji su dali svoje živote za tu slobodu”, poručio je gradonačelnik Bošković.

Dodao je kako je danas hrvatskom narodu ponovno potrebno zajedništvo.

“Bilo je u našoj povijesti i težih trenutaka kada smo bili u potpunosti obezglavljeni, kada nismo iza sebe imali hrvatsku vladu ni hrvatsku državu. U ovom našem zajedništvu danas svih političkih stranaka i hrvatskog naroda doći ćemo i do pune slobode i potpunog statusa konstitutivnog naroda s punim pravima kako želimo i ostalima u BiH”, kazao je Bošković, stoji u priopćenju.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.