Obilne padaline diljem BiH, kritično stanje u Konjicu

Obilna kiša koja je jučer cijeli dan padala u gotovo cijeloj BiH izazvala je rast vodostaja i poplave u nekim od gradova.

Prema dostupnim informacijama za sada je najdramatičnija situacija u Konjicu gdje su bujice preplavila sami centar grada.

Sinoć su pripadnici Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Konjica imali nekoliko intervencija na različitim lokacijama u gradu.

Ispumpavanje vode iz podruma

Husein Hodžić, pomoćnik načelnika u ovoj službi, rekao je da su tijekom večeri bili angažirani na ispumpavanju vode iz podruma, te da je nekoliko vozila bilo zaglavljeno na gradskim cestama.

Put od Orašja prema Glavičinama, je pod vodom i sada je zatvoren je za promet, rekao je je Hodžić.

Iz PU Konjic su potvrdili da je otežano odvijanje prometa i da su začepljeni šahtovi na lokalitetu Tušćica.

Čišćenje cesta

Iz resorne gradske službe su informirali da su u čišćenju šahtova angažirani večeras radnici poduzeća “Standard” i “Vodovod i kanalizacija” Konjic.

Kemal Šoljić, direktor Uprave za puteve HNŽ, kaže za Radio Konjic da je na regionalnoj cesti Konjic – Borci, na loakalitetu Tušćica, angažirana tvrtka PBP Konjic, koja je radila cijelu noć.

Očistit će se što se može očistiti, ako je nešto veće trebaju drugi strojevi, ali oni su krenuli očistiti što može interventno. Pratit ćemo situaciju, izjavio je Šoljić.

Kritično stanje u Gacku

Rijeka Đeropa izlila se u selu Fojnica kod Gacka i ugrožava stambene objekte, a ekipa vatrogasaca je na terenu, rekao je za RTRS zapovjednik Vatrogasnog odjela Gacko Dalibor Šušić.

Šušić je rekao da bi situacija mogla biti kritična ukoliko se padaline nastave ovim intenzitetom.

Dodao je da se očekuje najmanje 50 litara kiše po metru četvornom, a da su korita već puna.

Dodao je da Rudniku i Termolektrani Gacko prijeti prodor voda. 

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.