Objavljeni detalji sukoba na svadbi u Imotskom

Općinsko Državno odvjetništvo u Splitu objavilo je priopćenje o nedavnom sukobu na svadbi u Imotskom.

Splitski tužitelji u priopćenju navode da je u subotu, nakon prvog ispitivanja osumnjičenika, doneseno rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (20) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela osobito teške tjelesne ozljede.

Postoji osnovana sumnja da se okrivljeni 20-godišnjak 17. lipnja 2022. oko 19:20 sati, tijekom svadbe u Imotskom, na kojoj je bio gost sa svojom djevojkom; kada se nepoznati muškarac počeo dobacivati njegovoj djevojci i nastavio je iako mu je okrivljenik rekao da se odmakne; počeo naguravati s oštećenikom kojega je potom, u cilju da ga teško tjelesno ozlijedi, udario lijevom nogom u predjelu glave, stoji u priopćenju ODO-a.

Oštećenik je od udarca pao na tlo udarivši pritom glavom pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede mozga koje su po život opasne, navode tužitelji.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, zbog postojanja opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, predložilo određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika. Sudac istrage je prihvatio prijedlog za određivanje istražnog zatvora u odnosu na jednog svjedoka, dok u odnosu na druga dva svjedoka kaznenom postupku prijedlog nije prihvatio.

Državno odvjetništvo će uložiti žalbu po primitku pisanog otpravka rješenja suca istrage, stoji u priopćenju.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.