Odlazi dijaspora: Pojačan promet vozila na izlazu iz BiH

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Gradina. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. 

Zbog novogodišnjih praznika do 4. siječnja do 24 sata zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Bosne i Hercegovine (na teritoriji RS-a do 3. siječnja do 24 sata), priopćeno je iz BIHAMK-a. 

Kolovoz je mjestimično vlažan, a iz BIHAMK-a skreću pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama se savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na putu. Napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) prometuje se naizmjenično-jednom trakom (regulacija semaforima).

Sporije zbog radova prometuje  se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari, navodi se u priopćenju BIHAMK-a. 

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.