Održan VIII. redovni Sabor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a HB Posušje

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Herceg Bosne Posušje održala je jučer VIII. redovni Sabor.

Prije početka rada, članovi Udruge zapalili su svijeće za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje na Trgu hrvatskih branitelja.

Na početku Sabora, intonirana je himna hrvatskog naroda „Lijepa naša“, te je minutom šutnje odana počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.

U ime gostiju, obratili su se predstavnici Općine Posušje. Tako je predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar zahvalio za ovogodišnju suradnju, posebno kroz obilježavanje obljetnica kako na prostoru općine tako i diljem BiH i Hrvatske. Također im je čestitao predstojeći blagdan Božića i Nove godine.

Načelnik općine Posušje Ante Begić rekao je kako je suradnja proteklih godina Općine i Udruge na zavidnom nivou, te je izrazio uvjerenje kako će na tome i ostati, odnosno kako će se ona i dalje razvijati i unaprijeđivati. „Prioritet nam treba biti propagiranje istinskih vrednota Domovinskog rata koje on baštini i da očuvamo njegov dignitet, kroz borbu za prava branitelja“, istaknuo je Begić. Na kraju svog govora načelnik je poželio uspješan rad, kako na ovom saboru tako i u razdoblju koje je ispred nas i dodajući kako će od općine Posušje u svojim aktivnostima imati bezrezervnu podršku.

Predsjedništvo Udruge je također zahvalilo se Općini i njenim predstavnicima na dolasku kao i na dobroj suradnji za koju su uvjereni da će se nastaviti i u budućnosti.

U radnom dijelu Sabora usvojene se izmjene i dopune Statuta, između ostalog, usvojeno je da se iz naziva „Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Herceg Bosne podružnica Posušje“, izbaci riječ „podružnica“. Usvojeno je i izvješće o radu Udruge od zadnjeg Sabora, kao i financijsko izvješće.

Na samom kraju, održano je i prigodno druženje članova Udruge i gostiju.

Radioposusje.ba

1 komentar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.