Odvjetnik potvrdio, Dodik sutra pred Sudom BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sutra će se odazvati pozivu Suda Bosne i Hercegovine i sa pravnim timom prisustvovati glavnom pretresu, potvrdio je za RTRS odvjetnik predsjednika Republike Srpske Goran Bubić.

Bubić je rekao da se Sud još nije oglasio o jučerašnjem zahtjevu odbrane da sudski postupak protiv predsjednika Republike Srpske i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića bude premješten u banjalučki Osnovni sud.

Osim odvjetnika Bubića, glavnom pretresu prisustvovat će i članovi šireg tima za odbranu predsjednika Republike Srpske, među kojima su odvjetnici Goran Petronijević i Anto Nobilo.

Petronijević je u izjavi za Tanjug istaknuo da će nekoliko kolega iz Centra za obnovu međunarodnog prava također biti u sudnici i javnosti objasniti regularnost ovog postupka.

“To što oni Dodiku stavljaju na teret je jedna vrsta tolikog licemerja, to je kao tužiti patrijarha što nas je krstio. Tužiti Dodika zbog toga što je potpisao Ukaz o stupanju na snagu zakona ili izvršenju zakona koji je donijela Narodna skupština Republike Srpske kao predstavnički organ. On je imao obavezu da potpiše dokument donesen u Parlamentu – kaže Petronijević.

Da Dodik nije postupio po odluci NSRS, Petronijević kaže da bi to bilo kršenje Ustava i prijetila bi mu zatvorska kazna do 12 godina. On pojašnjava da iza svega stoje napadi na Republiku Srpsku i njenu imovinu, a sve je uslijedilo, navodi RTRS, nakon neslaganja sa odlukom da određena svojinska prava RS pređu i na Federaciju BiH. Riječ je o pravu na vlasništvo nad šumama, nad prostorima na kojima se nalaze kasarne.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.