Općina Posušje zatražila pomoć oružanih snaga BiH u gašenju požara na Čvrsnici

Općina Posušje zatražila je pomoć Oružanih snaga BiH u gašenju požara na Čvrsnici, javlja Uprava civilne zaštite ŽZH. Požar koji je zahvatio Čvrsnicu tijekom nedjelje je stavljen pod kontrolu, ali se u večernjim satima ponovno aktivirao. Požar je buknuo na lokaciji Ćužića kuk. Požar nije rezultat ljudske nepažnje s obzirom daje buknuo na lokaciji koja se nalazi na izrazito nepristupačnom terenu. Riječ je o lokaciji koja je udaljena dva sata od staze na Blidinju, a vatrogasci i planinari koji su se do požara stigli u nedjelju jutro s naprtnjačama vode, probijali su se čak tri sata. U gašenju požara sudjelovali su i planinari iz Posušja, Žepča i Tomislavgrada koji su boravili na skupu planinara u Masnoj Luci, vatrogasci JVP-a Posušje, DVD-a Rakitno, te pripadnici HGSS-a Posušje i GSS-a Grude. Požar je još uvijek aktivan i na nepristupačnom terenu, te je zatražena pomoć Oružanih snaga BiH.

Prema izjavama planinara koji pomažu u gašenju požara, požar nije rezultat ljudske nepažnje s obzirom da gori na lokaciji koja se nalazi na izrazito nepristupačnom terenu. Uzrok požaru je najvjerojatnije udar groma. „Požar se širi prema jugu u pravcu vikend naselja“, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite ŽZH.

Nažalost, počeli su intezivnije požari u našoj županiji. Vatrogasci su imali dosta posla tijekom ovoga vikenda. Ukupno 21 požar zabilježen je na području Županije zapadnohercegovačke. Od toga broja pet požara je bilo u Posušju. Gorjelo je u Rastovači u Gavrana , neposredno u blizini poslovne zone Osrdak, zatim u Sopču, i ovaj na Blidinju na Čvrsnici.

2 komentara

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.