OŠ Ivana Mažuranića apsolutni pobjednik natjecanja “Sigurno u prometu”


Osnovna škola Ivana Mažuranića u Posušju bila je domaćin 23. županijskog natjecanja „Sigurno u prometu “, prometno – edukativnog natjecanja učenika iz poznavanja prometnih i sigurnosnih pravila, te vještina upravljanja biciklom. Natjecanje u organizaciji Auto – moto kluba BiH i Auto – moto saveza BiH održano je u maloj športskoj dvorani ove subote u Posušju, a pravo sudjelovanja imali su učenici osnovnih škola Zapadnohercegovačke županije. Ove godine na natjecanje se odazvalo 10 osnovnih škola s područja naše županije.

Osnovna škola Ivana Mažuranića Posušje je imala najviše uspjeha na natjecanju osvojivši prvo mjesto i pehar kao škola čiji su učenici ukupno bili najbolji na natjecanju. Drugo mjesto u ukupnom poretku osvojila je Osnovna škola fra Stipana Vrljića iz Sovića, dok je treće mjesto zauzela Osnovna škola Vranić. Zanimljivo je da je u ukupnom poretku ista situacija bila i 2016. godine kada se posljednji put ovo natjecanje održalo u Posušju.

I pojedinačno je ova posuška osnovna škola imala najviše uspjeha. Tako je u kategoriji dječaka prvo mjesto i glavnu nagradu bicikl osvojio Stipe Bago iz Osnovne škole Ivana Mažuranića Posušje, drugo mjesto također je osvojio učenik ove škole, Marko Tomić, dok je treće mjesto osvojio učenik Osnovne škole Ruđera Boškovića iz Gruda, Petar Miloš.

U kategoriji djevojčica prvo mjesto i bicikl osvojila je Franka Sabljo, učenica Osnovne škole Ivana Mažuranića iz Posušja, drugo mjesto također je pripalo Osnovnoj školi Ivana Mažuranića, odnosno učenici Petri Vranjković, dok je treće mjesto osvojila učenica Osnovne škole Ante Brune Bušića iz Rakitna, Ana Drinovac.

Učenicima su osim njihovih nastavnika koji su ih pratili, podršku dali i glavni tajnik Auto – moto saveza u Bosni i Hercegovini Zoran Pinjuh koji je kazao kako je cilj ovog natjecanja poučiti učenike o mogućim opasnostima u prometu i dati im neka znanja i vještine o tome kako se ponašati u prometu. „Nadam se da će im sva ova znanja koja su usvojili biti jednog dana na korist kako bi u prometu bili što sigurniji“, kazao je Pinjuh. Najavio je i međužupanijsko natjecanje koje se ove godine održava 8. lipnja u Orašju.

radioposusje.ba

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.