Oštar odgovor iz Posušja bugojanskom šovinistu: Seli ti u zemlju čije tuđice koristiš

Pretprodaja stanova Posušje

Javnost je ostala zgrožena šovinističkim komentarima koje je općinski vijećnik Senedin Omerinović u Bugojnu uputio predsjedatelju Miroslavu Zeliću. Naime, spomenutom Omerinoviću zasmetalo je što Miroslav Zelić, predsjedatelj Općinskog vijeća Bugojno, govori hrvatskim jezikom.

Ovakva situacija možda ne bi bila čudna da se ne događa u 2021. godini, daleko nakon rata. Stoga žalosti činjenica da u ovom srednjobosanskom gradiću gledamo ovakve scene netrpeljivosti i mržnje te nepoštivanja prava jednog od tri konstitutivna naroda koja su propisana i zajamčena Ustavom.

Omerinović je rekao kako ne razumije jezik kojim Zelić govori i kako mu je potreban prevoditelj te je poručio kako je “bosanski jedini jezik kojim se”, po njemu, “može govoriti u Bugojnu”. “Idi u Hrvatsku, nemoj u Bosni biti. Bosanski pričaj. Nisam protiv Hrvata. Idi u Hrvatsku, pričaj hrvatski”, dobacio je Zeliću vijećnik Semedin Omerinović koji, nakon istupanja iz Nezavisne liste, djeluje kao samostalni vijećnik.

Brutalan odgovor šovinistu Omerinoviću uputio je vijećnik Općinskog vijeća iz Posušja Mario Šušnjar (Hrvatska seljačka stranka).

Šušnjar je poručio Omerinoviću kako je hrvatski jezik jedan od službenih jezika u BiH, prenosi Bild.ba.

4 komentara

  • Jeste vise pobjesneli niste opraseni protiv bjesnoce nikakve.Pa ljudi dajte sta se vise prepucavate preko narida i njihove kicme kojemu je dosta teteta i vasih sranja .Kad se poserete pustite vodu negusite nas vise sa svojim prepucavanjima ko je sto rekao bosanski ili htvatski ej engleski .Ne gazite vise ljudsko distojanstvo u BiH i Hrvatskoj .Ma dosta.

    • Moliti ce oni da ostanu u Bosni. Smrad ovozemaljskog svijeta. Obraza i srama nemaju sto je dokaz d je islam sotonizam.

  • Razbahatio se mujo kao da je to njegovo. A 93 je bio ugrožen? Ovdje su srušili sami sebe. Sramota. Ovo treba vani poslati u svijet.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.