Osuđen bivši načelnik Neuma

Živko Matuško, bivši dugogodišnji načelnik Neuma je nepravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od godinu i četiri mjeseca, s rokom kušnje od dvije godine i to zbog zlouporabe položaja ili ovlasti u stjecaju s krivičnim djelom iz čl. 85. Zakona o prostornom uređenju HNŽ.

Da je Matuško bio osumnjičen, potom optužen i u konačnici, nakon sudskog postupka koji se protiv njega vodio u Općinskom sudu Čapljina , presuđen, i to u vezi nezakonite izgradnje hotela „Jadran“, činjenice su koje su prošle daleko ispod svih radara.

Zanimljivo je da je optužnicu Tužiteljstva HNŽ protiv Matuška, ali i njegovog pomoćnika Pere Raiča, Općinski sud u Čapljini potvrdio prije točno tri godine, dok je bio na načelničkoj poziciji.

-Optužnica je potvrđena protiv Ž.M. (65) i P.R. (69) iz Neuma, zbog osnovane sumnje da je prvooptuženi Ž.M. u vremenskom razdoblju od 1. veljače do 31.prosinca 2015. godine, u Neumu, u svojstvu službene osobe i načelnika Općine Neum iskorištavanjem svog službenog položaja i ovlasti i neobavljanjem svoje službene dužnosti, a u namjeri da investitoru iz Neuma pribavi korist, poduzeo nezakonite radnje, na način što je znajući za utvrđene nezakonitosti i rješenja građevinskog inspektora, Općine Neum, potpisao je i izdao Rješenje o urbanističkoj suglasnosti za izgradnju poslovnog objekta hotela „Jadran”-kazali su nam iz Tužiteljstva HNŽ.

Matuško je, potpisao i izdao i rješenje, odnosno,odobrenje za gradnju spornog objekta hotela „Jadran”, iako je to u suprotnosti sa zakonom i dokumentom Regulacijskog plana.

Raič se, u međuvremenu, s Tužiteljstvo HNŽ nagodio, odnosno, sklopio je sporazum o priznanju krivice te je dobio , također, uvjetnu osudu.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.