Osuđena zvijezda Youtubea, Miroljub Petrović

Presudom Višeg suda u Leskovcu odbijena je žalba Osnovnog javnog tužiteljstva u Leskovcu izjavljena u dijelu odluke o kaznenoj sankciji i potvrđena presuda Osnovnog suda u Leskovcu, kojom je zbog kaznenog djela nadriliječništvo i nadriljekarništvo okrivljeni Miroljub Petrović, koji je široj javnosti poznat po rečenici “Ideš pod mač bato”, proglašen krivim i osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara.

Kako navode iz Osnovnog javnog tužiteljstva u Leskovcu, Petroviću su oduzeti predmeti izvršenja kaznenog djela – tinkture, ekstrakti, čajevi i sokovi.

“Time je pravomoćno okončan postupak koji je je bio pokrenut na osnovu optužnog prijedloga ovog tužiteljstva”, dodaju oni.

Podsjetimo, pod lupom pravosudnih organa Miroljub Petrović našao se još početkom 2019. godine nakon što je u javnosti otkriveno da on svoje “lijekove” skupo naplaćuje, a da oni zapravo ne liječe. Policija je otkrila da tinkture spravlja upravo u improvizovanom laboratoriju u svojoj kući u Petrovcu.

Osnovno javno tužiteljstvo u Leskovcu je u srpnju 2022. godine podnijelo optužni prijedlog protiv Miroljuba Petrovića zbog kaznenog djela nadriliječništvo i nadriljekarništvo.

U optužnici se navodilo “da se okrivljeni tereti da je bez dozvole za lijek, odgovarajuće stručne spreme i dozvole za proizvodnju lijeka, spravljao biljne lijekove-tinkture, ekstrakte, čajeve i sokove i iste prodavao različitim osobama i bez odgovarajuće stručne spreme liječio više osoba, između ostalih sada pokojnih Slavča Petrov iz Skoplja i M.B iz Novog Sada.

Mladića odgovarao od liječenja tumora klasičnom medicinom

Kako je “Blic” pisao Miroljub Petrović “prepisao” Slavču Petrovu (31) iz Skoplja, koji je preminuo 7. siječnja 2019. godine od tumora, a čije ime se spominje u optužnici protiv njega.

Pokojnog mladića Petrović je uvjerio da iako je obolio od tumora ne ide kod liječnika, a njegova prepiska sa Slavčetovom rođenom sestrom Biljanom Jovanović koju posjeduje “Blic”, svjedoči da je okrivljeni obitelj Petrova odgovarao od liječenja klasičnom medicinom, pregleda magnetnom rezonancom i operacije gama nožem.

U toj prepisci Petrović, između ostalog, piše: “lijekove koje su mu ljekari dali nemojte da uzima”, “kakav gama nož, poslao sam vam terapiju”, “ni slučajno ne smije da se operira”, “nije važno što kaže magnetna nego kako se brat osjeća”… “Terapija” prepisana teško bolesnom mladiću koji je na kraju preminuo, sadržavala je stavljanje obloga zagrijanog ricinusovog ulja preko noći, ispijanje sokova i “promjenu navika”.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.