Otmica rasvijetljena za pola sata: Privedena dvojica Hercegovaca

Dvije osobe iz Trebinja uhićena su sinoć zbog sumnje da su u Gacku oteli B. B. iz njegovog stana, priopćeno je iz Policijske uprave Tribanje.

“Policijski službenici Policijske stanice Gacko, 04.12.2021. godine, lišili su slobode dva lica iz Trebinja, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Otmica“ i „ Narušavanje nepovredivosti stana”.

Policijskoj stanici Gacko, 04.12.2021. godine, prijavljeno je od strane lica inicijala S.M. da su u jednu kuću provalila nepoznata lica, oko 22,30 sata, na području općine Gacka, gdje  je trenutno boravila sa licem inicijala B.B.  Nepoznata lica su prinudila lice inicijala B.B. da krene sa njima, a licu inicijala  S.M. da krene sa svojim vozilo iza njih, i da ne pokušava ništa.

Odmah po zaprimanju prijave policijski službenici Policijske stanice Gacko poduzeli su sve mjere i radnje u cilju pronalaska istih, te su  iste noći u 23,00 sata, u mjestu Avtovac, općina Gacko zaustavili putničko vozilo marke „ Touran“ u kojem su pronašli lica inicijala Đ.Š. , N.B. i B.B.  Lica inicijala Đ.Š. i N.B. su odmah lišeni slobode”, navode iz PU Trebinje.

Nakon kompletiranja i dokumentiranja predmeta od strane policijskih službenika Policijske uprave Trebinje, lica inicijala Đ.Š. i N.B. će uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima  „Otmica“ i „ Narušavanje nepovredivosti stana“  biti predati u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužiteljstvu u Trebinju.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.