Papa Franjo služio misu na trgu ´Makedonija´ pred 15.000 okupljenih

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo danas je služio misu na središnjem trgu “Makedonija” u Skoplju, pred oko 15.000 građana Sjeverne Makedonije i hodočasnika iz inozemstva.

U svom govoru na trgu “Makedonija”, papa je poslao poruke mira, suživota, više ljubavi prema Bogu i prema ljudima. Papa Franjo je rekao da ravnodušnost i klevetu treba zamijeniti osjetljivošću i nadom, te prevladati stereotipe i više se brinuti za druge.

Papa, koji boravi u povijesnom posjetu Sjevernoj Makedoniji, došao je na trg u svom vozilu, takozvanom “papamobilu”, gdje ga je dočekao veliki broj okupljenih građana.

Papa Franjo je, osvrnuvši se na Majku Terezu, koja potiče iz Skoplja, naglasio da je “glad za kruhom, za bratstvom i za Boga, najbolje poznavala Majka Tereza”.

Jutros su papu Franju na Međunarodnom aerodromu u Skoplju dočekali odlazeći predsjednik Gjorgje Ivanov i premijer Zoran Zaev, a potom je u njegovu čast upriličena i svečana ceremonija na platou ispred Predsjedničke palače.

A kao dio posjeta Sjevernoj Makedoniji tijekom dana, u Memorijalnom domu Majke Tereze u središtu Skoplja, papa Franjo se sastaje s vjerskim vođama i rođacima Majke Tereze. Nakon susreta s vjerskim vođama, u amfiteatru iza Memorijalnog doma Majke Tereze, papa Franjo će se susresti sa ugroženom skupinom građana.

Kasnije će se uputiti u katoličku crkvu u Skoplju, gdje će održati ekumenski i međureligijski susret s mladima i susret sa svećenicima i njihovim obiteljima.

U kasnim večernjim satima papa će s vojnim počastima biti isparećen s Međunarodnog aerodroma u Skoplju, čime će službeno završiti svoj posjet Sjevernoj Makedoniji.

Dnevnik.ba

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.