Par iz Velike Britanije godinama živi usred kružnog toka

Obitelj u Velikoj Britaniji već godinama živi usred kružnog toka. Činjenica je da postoje neobične lokacije za život, međutim, ima i onih kojih žive na kružnom toku.

Riječ je o paru iz Velsa, Clwyd i Anwen Howatson već više od 40 godina žive usred užurbanog kružnog toka, a otkrili su da im ova neobična lokacija uopće ne smeta te da planiraju tamo ostati još mnogo godina.

-Živim tu 62 godine i imam mnogo sretnih uspomena. Ranije smo živjeli preko puta. Znalo se dogoditi da vozači zalutaju i pogrešno skrenu kada se kružni tok tek otvorio, ali to se sada rijetko događa. Volimo naš pogled na planine i nemamo susjede koji zadiru u našu privatnost – rekao je. 

Kuća u kojoj stanuju nalazi se na sredini kružnog toka. Ranije je tu bila željeznička pruga. Iako se kružni tok počeo graditi kasnih 1970-tih, obitelj je odbila da se seli i napušta svoj dom.

– Dva glavna pitanja koja nas pitaju su – kako izađemo iz svog posjeda i je li nam bučno? Promet se odvija samo u jednom smjeru, tako da nije teško izaći, a vremenom se navikneš i na buku. Više ne čujem automobile – rekla je Anven.

Ovaj par redovno nailazi i na izazove, naročito kada ih trebaju posjetiti dostavljači.

-Dijelimo isti poštanski broj kao i kuće oko nas, tako da može potrajati dok dostavljači ne shvate da je naša kuća zapravo na kružnom toku, a ne u njegovoj blizini – rekao je Clwyd.

Kažu da do sada nisu imali nijedan incident od kada tu žive kada su u pitanju prometne nesreće. 

– Nikada nećemo izvući Clwyd odavde, osim u kovčegu – našalila se Anven i zaključila njihovu neobičnu priču.

1 komentar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.