Pehar s Grand Slama s Dodigom stigao u Međugorje

Nakon što ga je brat Željko iz Splita dovezao u Međugorje, po slijetanju u splitsku zračnu luku za Večernji list rekao je i svoje prve dojmove.

– Super se osjećam. Sretan sam što sam došao kući i s obitelji proslavio ovaj veliki uspjeh. Odmorit ću se tjedan dana i trenirati u Sportskom centru Circle Internacional, a onda idem na nove turnire u Dohu. To mi daje ogromnu snagu. Za sve što sam do sada postigao u životu zahvaljujem Bogu, jer bez vjere ne bi bilo ništa od ovoga svega – kazao je Ivan Dodig zahvalivši svima na podršci, a nakon što smo ga ostavili, klečeći je nastavio svoju molitvu pred kipom Kraljice Mira, koju je posjetio odmah po dolasku u Međugorje, poslije gotovo 40 sati provedenih u automobilima, zrakoplovima, zračnim lukama…

U nedjeljnom finalu parova na Australian Openu Dodig i Polasek pobijedili su branitelje naslova Rajeeva Rama i Joea Salisburyja.

– Veliki rezultat za mene, a i općenito za hrvatski sport. Za mene je ovo nevjerojatna stvar. Baš u razgovoru sa svojim partnerom doznao sam da je on u Slovačkoj prvi tenisač koji je u parovima osvojio Grand Slam u povijesti svoje zemlje. Nismo ni svjesni koliko su ovo veliki rezultati i koliko smo jaki – kazao je Dodig po dolasku splitsku zračnu luku.

Dodig je postao hrvatski rekorder po broju osvojenih Grand Slam naslova. Ovo mu je ukupno peta Grand Slam titula, a druga u muškim parovima, nakon što je 2015. osvojio Roland Garros s Brazilcem Melom, a još ih tri ima u konkurenciji mješovitih parova. Marin Čilić osvojio je dva (juniorski Roland Garros i seniorski US Open) pa Međugorje sada ima nevjerojatnih sedam Grand Slam naslova.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.