Pet hercegovačkih vina nagrađeno u Americi

“Podrumi Vukoje 1982” osvojili su pet zlatnih medalja za svoja vina na prvom ovogodišnjem velikom vinskom natjecanju “America Wine Awards 2021”, održanom u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovim su “Podrumi Vukoje 1982” dobili i izravnu preporuku za najprestižnije hotele i restorane u Sjedinjenim Američkim Državama koji imaju Michelin zvjezdice, piše BiznisInfo.ba.

Zlatne medalje dodjeljene su za:

  • Tribunia Chardonnay & Malvasia dubrovačka, berba 2019;
  • Zlatna Selekcija white, berba 2016;
  • Carsko vino – Grand Cru, berba 2016;
  • Primavera red cuvee, berba 2019. i
  • Vranac Rezerva, berba 2015.

“America Wine Awards” je prestižno natjecanje koje organizira “Američki vinski list” (America Wines Paper), specijalizirani magazin za profesionalne vinske kupce, uvoznike i distributere, a članovi žirija su vinski eksperti, somelijeri i predstavnici kompanija specijaliziranih za vina.

Ovo je jedan od najvećih uspjeha vina s Balkana na jednom vinskom natjecanju održanom na sjevernoameričkom kontinetu, a časopis “Američki vinski list” ima misiju da vina koja se uvoze na tržište Sjedinjenih Američkih Država približi kanalima prodaje odnosno vrhunskim hotelima, restoranima i kafeima (HoReCa sektoru), drink store-ovima i vinotekama.

“Podrumi Vukoje 1982” su prisutni već gotovo desetljeće na tržištu Sjedinjenih Američkih Država, a njihova vina se mogu naći u četiri američke savezne države (Illinois, Washington DC, New York i Pennsylvania).

Rezultati ovog ocjenjivanja su objavljeni u “Američkom vinskom listu” (America Wines Paper) i proslijeđeni su na adrese više od 1.500 raznih medija, te tisućama distributera vina širom sjevernoameričkog kontinenta što će, nesumnjivo, dovesti do popularizacije vina iz cijele regije.

Ovo je još jedna u nizu potvrda da “Podrumi Vukoje 1982” nije samo proizvođač vrhunskih vina nego i jedan od najvećih veleposlanika naše zemlje u svijetu koji je i u vremenu pandemije uspio ne samo da promovira kvalitetu vina iz regije već i da eksportira više puta na tržište Sjedinjenih Američkih Država i Azije.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.