PETICIJA ZA SMRTNU KAZNU Makedonci traže najteže sankcije za ubojice djevojčice Vanje

Neposredno nakon što je objavljena vijest da je maloljetna Vanja Đorđevska, koja je prethodno oteta, a onda nakon samo dva sata ubijena i zakopana nedaleko od Skoplja, na društvenim mrežama se pojavila peticija kojom se traži smrtna kazna za počinitelje ovog zločina, koju je do sada potpisalo više od 15.000 ljudi.

Peticija pod nazivom “Smrtna kazna za Vanjine ubojice” se dijeli na društvenim mrežama, a istovremeno sa svih strana dolaze pozivi na najstrože kažnjavanje počinitelja.

Tražeći pravdu, građani Sjeverne Makedonije kažu da je i doživotni zatvor za počinitelje premala kazna, prenosi Tanjug.

Četrnaestogodišnja Vanja Đorđevska je oteta i za njom je sedam dana tragala gotovo cijela regija, da bi za vikend bilo priopćeno da je ubijena i da je njeno tijelo pronađeno zakopano nedaleko od Skoplja.

Nadležni su na jučerašnjoj konferenciji za novinare objavili da je Vanja ubijena na brutalan način, da je nakon otmice stavljena u vreću za spavanje, a da je na mjestu zločina u nju pucano iz vatrenog oružja, dok su joj noge i ruke bile vezane. Ona je potom zakopana.

Tri osobe su pritvorene zbog sumnje da su sudjelovali u ovom zločinu, kao i Vanjin otac koji se sumnjiči da je otmičarima i ubojicama odao informacije o tome kada će ona biti sama. Glavni osumnjičeni za ovaj zločin Lj. P. je u bijegu i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Kako je priopćeno, motiv ovog brutalnog ubojstva je navodno koristoljublje.

1 komentar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.