Pismo Sv. Nikoli: Neka Komšić uskoči u čizmice i makne se s mjesta hrvatskog člana predsjedništva

Dragi Sveti Nikola,
pišemo ti ovo pismo u ime svih Posušanki i Posušaka.
Znamo da smo ove godine bili dobri. Takav smo mi narod. Nije to ništa novo. Znamo i da smo zaslužili sve najbolje poklone umotane u najfinije papire. Ali stvarno se ne trebaš mučit. Sretni smo što živimo u Posušju i što možemo uživati u prekrasnoj prirodi i čistom zraku. Samo, dragi Nikola, imamo jedan problem. Ne znamo baš kako to objasniti. Zapravo, nije baš ni lako reći jer znamo da si ti apolitičan. Vjerovatno ćeš prestati s čitanjem ovog pisma čim si vidio ovu riječ ali ipak te molimo da nastaviš jer znaš, nije baš lako živjeti u državi koja se naziva demokratskom, a opet sve bude kako “oni” žele. Nećemo im spominjati imena ali vjerojatno si upoznat s tim problemom. I u Raju se sigurno pričalo o izbornom zakonu u ovoj našoj Bosni i Hercegovini. Što ću ti pričati. Nema tu velike mudrolije. Mi svi glasali za jednog, a drugi nas predstavlja. Valjda još čitaš Nikola. Znaš, mi smo tvoj narod i stvarno, ali baš stvarno nemamo ništa protiv Bošnjaka ni Srba ni bilo kojeg drugog stanovnika ove naše države. Rado ćemo je dijeliti s njima i držati se svega onoga što piše u onom sporazumu. Sigurno znaš kojem. Samo nam nije jasno zašto to Bošnjaci rade. Zašto nam biraju predstavnika? Sad već otprilike znaš i koja je naša želja. Ona ne može baš stati u čizmice. Ustvari, može. Ovako. Daj nam dragi Sveti Nikola da gopsodin Željko Komšić uskoči u čizmice i ode s mjesta hrvatskog člana predsjedništva. Nek’ radi što god hoće samo nek’ se makne iz tog ureda jer mu tu stvarno nije mjesto.
Znam da ćeš ti meni sada Nikola vjerojatno reći da to i nije baš tvoje područje i da ne možeš baš puno učiniti ali sigurno imaš neke veze. Znaš ljude. Tako to ovdje u nas funkcionira. Ako ništa drugo prosvjetli im pamet pa će shvatiti da to što rade nije dobro. Valjda još čitaš. Evo pri kraju smo.
Dakle, nema poklana, nema ništa, samo te neke čizme za onog gospodina pa da mi sebi izaberemo nekog našeg. Ma kakav god bio, naš je!
Hvala ti puno i ne trebaš kroz dimnjake noćas dolaziti, dosta ljudi loži jer nitko ne želi poklone osim tog jednog i jedinog.
Hvala unaprijed!

posuski.info

1 komentar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.