Plenković: Komšić stalno ima antihrvatski narativ

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je, nakon sastanka na vrhu zemalja zapadnog Balkana u Berlinu, kako je u interesu Hrvatske da sve zemlje u njezinom susjedstvu budu članice Europske unije te je pohvalio napore Njemačke u oživljavanju Berlinskog procesa.

Sastanak je bio jako dobar. Mislim da je jako dobro da je kancelar Olaf Scholz odlučio nastaviti ovu inicijativu koju je kancelarka Angele Merkel započela 2014., rekao je Plenković nakon samita zemalja zapadnog Balkana u sklopu Berlinskog procesa.

On je rekao kako je u interesu Hrvatske da sve susjedne zemlje rade napredak na putu prema Europskoj uniji.

To je dobro za njihovu stabilnost, gospodarsku i socijalnu situaciju i za sprječavanje nezakonitih migracija, rekao je Plenković.

Hrvatski premijer je pritom istaknuo ulogu Hrvatske kao energetskog čvorišta u ovom dijelu Europe.

Za nas su bitne dvije teme: Jadransko-Jonski plinovod kojim bi se plin iz Azerbajdžana doveo do Hrvatske, a posebnu važnost ima i LNG terminal na Krku, gdje smo donijeli odluku o investicijama i povećanju kapaciteta što bi bilo važno i za opskrbu Bosne i Hercegovine plinom, rekao je Plenković.

Hrvatski premijer je komentirao i kritike veleposlanika BiH pri Ujedinjenim narodima Svena Alkalaja na račun visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Ove kritike pokazuju da nema političke volje da u BiH treba vladati ravnopravnost između Bošnjaka, Hrvata i Srba sukladno Ustavu i sukladno Daytonskom sporazumu, rekao je Plenković.

On je komentirao i kritike Željka Komšića na sudjelovanje hrvatskih vojnika u operaciji Altea u BiH.

Gospodin Komšić stalno ima antihrvatski narativ, što dovodi do jedne dosta apsurdne situacije da netko tko navodno predstavlja Hrvate u BiH stalno vodi politiku protiv Hrvatske, rekao je hrvatski premijer u Berlinu.

Na summitu zemalja zapadnog Balkana i EU-a potpisan je sporazum o međusobnom priznavanju osobnih iskaznica te fakultetskih i strukovnih svjedodžbi šest zemalja zapadnog Balkana.

Na sastanku su, uz predsjednike vlada zemalja zapadnog Balkana, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije, sudjelovali i premijeri zemalja EU-a koje prate ovaj proces, među kojima je i Hrvatska.

Potpisivanju sporazuma nazočili su i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen te predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

Berlinski proces je diplomatska inicijativa povezana s budućim proširenjem Europske unije, koju je pokrenula bivša njemačka kancelarka Angela Merkel s ciljem unapređivanja veza između zapadnog Balkana i zemalja Europske unije te poboljšanja regionalne suradnje na tom području.

8 komentara

 • On je bio kandidat da se sakriju stvari u vezi korone. Već su me njome vise puta htjeli ubiti. Pandemija koja traje 3 godine i svi znaju da je lažna nije pandemija.

 • Predlažem sa se kupe sve komunjare već. Odjava. Gubljenje. Ne triba nama Joža Manolića j Iva Josipovića u ostalih zlikovaca. Ubijaju ljude i hodaju slobodno ulicama. Olaf Scholz je jedan od nijih. Što bi rekli kod nas: ojebina.

  Ovdje kažem za neke ljude da se ne brinu.

  Nisu krivi ništa. Govna komunistička sve petljaju. Spletke rade.

  Eto.

 • Scholz je takva ojebina da svi čekaju njega
  Ne bi ja to tolerirala. Izeta Olafa Fazlinovića znaju svi preko djela na Milan.

 • Penny Tüte Hexeri

  Romantik.
  Beach 🎁🛍🎀🧽🛁🚰🛀🔮🚬💡🏖🗽🛟⛱🌋🎼🎲🎨🎭🧉🍷🥂🍹🍭🍩🎂🌊☂️🌴🌴🌴🌴🐬🐠🐠🐠🐠🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.