Počela izgradnja gradske tržnice u Posušju

U tijeku je prva faza grubih građevinskih radova u sklopu izgradnje gradske tržnice u Posušju, smještene u Ulici fra Petra Bakule u neposrednoj blizini stadiona Mokri Dolac.

Ovime se krenulo u realizaciju, za Posušje bitnog projekta, koji će donijeti višestruke benefite, od kvalitetnijih uvjeta rada, pristupačnije lokacije, do smanjenja gužvi, koje su bile česte na staroj lokaciji u središtu grada.

To se odnosi i na privremena prodajna mjesta za ovu namjenu koja će se s gradskih i prigradskih cesta te magistralnih pravaca izmjestiti na jedinstvenu lokaciju, čime će se doprinijeti i sigurnijem prometu.

Inače, gradska tržnica u Posušju gradi se kroz projekt naziva ”Održivi ekonomski razvoj i zaštita okoliša područja s prirodnim ograničenjima u Bosni i Hercegovini – ANC BiH”, u partnerstvu Međunarodnog centra Hautes Etudes Agronomiques Méditerranéennes Bari i Općine Posušje, a radove izvodi tvrtka Mrvelji d.o.o. Posušje, objavila je Općina Posušje.

10 komentara

 • Nesto mislin da triba odustat kod nas od kocepta stare trznice… Sve se vise prodaje na kucnom pragu. Malo mi promašeno, ali ipak sretno… 😅

  2
  1
 • Sve su nam lijepo objasnili. To je zbog gužve. Sad će pijaca biti tamo gdje gužve nema kraj stadiona. Tribali bi se ugledati na nas pa npr. Dolac iz centra Zagreba do kojeg morate stepenicama premjestiti na Maksimir i splitski pazar maknuti od Dioklecijanove palače i rive negdje uz poljudsku ljepoticu. Onda neće biti gužve uostalom još samo sela kao Zagreb, Split, Rijeka… imaju pazar u centru.

 • Tržnica je duh jednog grada.Tu se ljudi sreću, razgovaraju, komentiraju sve ono važno i nevažno, od onoga što za ručak i kakva je godina, politike, šale ama baš svega, sav kolor jednog mjesta.Mjesto joj je u centru grada i tu treba biti. Pa jeste li ikada bili u nekim gradovima. Ovu postojeću treba samo urediti, natkriti i napraviti prave štandove za voće, povrće može i kamene Posušje je poznato po kamenu imali smo i strukovnjake klesare mogli su sudjelovati u tome. Može tu biti i mesa i ribe ako se napravi kako treba. I to je onda ono nešto i imate nešto ovakvo izmještanje tržnice van centra glupost.Radi gužve pa pješke narode po centru Nećemo valjda sutra crkvu premještati zbog gužve.

 • Tko je odlučio, koga se pitalo? Naserit će nam još jednu zgradurinu u centru, pa već imamo hotel bez vanjske terase koji godinama ne radi.Mislite da će sad narod navalit ići na tu novu pijacu. Ako mu treba auto za nju pa može i u Divne i u Olija pa kupit još kruh i meso. Propalo vam je to u startu.

 • Trba osnovati udrugu građana grada Posušja. Članovi udruge ne smiju pripadati niti jednoj političkoj stranci. O kapitalnim projektima koji se tiču grada svaki član mora se izjasniti sa za ili protiv i onda s odlukom lijepo ovom i svakom budućem gradonačelniku.

 • ništa se ne događa slučajno, za sve ima plan, ko je za staru pijacu u gradu…vidit će se za koji misec….love u mutnom, a ko za narod brine….

 • Istih vas par koji komentirate na svaku vijest bi bljuvali rigotinu i da se pijaca pravi na bilo kojoj drugoj lokaciji. Isto bi bilo i da se uredjuje na postojecoj lokaciji. Kad se god nesto radi probate to obezvrijediti. Shvatite jednom da ne moze vas par kreirati javno mijenje. Na izborima se odlucuje da li je nesto dobro ili lose. Na izbore pa se uvjerite koliko vrijedite.

  2
  2
  • Napravite suvremenu Drive in tržnicu, svakako je uz cestu. Ne treba izlaziti iz auta da kupiš zelenjavu. Ako može kroz sredinu da se može razgledat lijevo i desno i to će biti nešto naj..

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.