Pojačan promet na graničnim prijelazima

Na glavnim cestovnim pravcima promet teče bez smetnji i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Zbog visokih dnevnih temperatura, vozačima savjetujemo da putuju u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.Zbog izvođenja radova na dionici M-14 Draksenić – GP Gradina, promet je potpuno obustavljen.

Zbog radova u tunelu Gaj na dionici A-1 Sarajevo zapad – Lepenica, promet se odvija jednom tunelskom cijevi dvosmjerno.

Zbog radova na vijaduktu Klopče na dionici A-1 Zenica sjever – Zenica jug, prometuje se pretjecajnim trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za promet.

Zbog radova na M-17 Buna – Počitelj (u mjestu Ševaš Njive) promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog radova u tunelu Skela na dionici M-5 Jajce – Donji Vakuf, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom, dok se u vremenu od 22:00 sata do 06:00 sati promet kroz tunel potpuno obustavlja. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug firme Metaling).

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG) zabrana je prometa za teretna vozila, dok osobna vozila prometuju otežano.

Zbog aktiviranja klizišta na dionici M-20 Foča – Goražde (u mjestu Filipovići), promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom.

Zbog radova na razminiranju terena, usporeno se prometuje na dionicama M-1.8 Srebrenik – Orašje (dionica Cerik – pijaca Arizona) i M-14.1 Brod – Odžak (na lokacijama Poloj i Liješće).

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
– M-5 Ripač – Dubovsko, Donji Vakuf – Turbe (Komar),
– M-6 Grude – Ljubuški, Ljubuški – Vitina,
– M-14.2 Šamac – Orašje (Grebnice – Bazik),
– M-15 Livno – Šujica (Borova Glava),
– M-17 Konjic – Jablanica (tunel Crnaja), Tarčin – Konjic (Raštelica), Žepče – Zenica (Golubinja).

Zbog oštećenog mosta na dionici Rudo – GP Uvac, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.


Pojačan je promet vozila na graničnim prijelazima Doljani, Osoje, Zupci, Deleuša (izlaz), Velika Kladuša, Gradiška (ulaz).


Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.