Policija u problemima: Migranti u Hercegovini sve agresivniji

”Migranti pokazuju sve veću agresivnost prema policiji u vršenju policijskih poslova, te su sve češći napadi ovlaštene službene osobe. Pri vršenju kaznenih djela migranti koriste lažna imena, tako da imamo evidentirano, da ista osoba počini više kaznenih djela pod različitim imenima”, priopćeno je Ureda ravnatelja policije Hercegovačko-neretvanske županije. Navodi se kako je na ovo područje 18. svibnja prošle godine prebačeno 297 migranata, koji su smješteni u Imigracijski centar Salakovac. Kako se navodi, pored ovih, velik broj njih je ilegalno odnosno krijumčarskim rutama stigao na područje HNŽ-a. 

”Imamo migranata iz zemalja koje nisu zahvaćene ratom Palestina, Iran, Bangladeš, Maroko”, navodi se iz MUP-a HNŽ. Za vremensko razdoblje od 18.5.2018. godine do 30.4.2019.  godine policijski službenici MUP-a HNŽ pronašli su još 330 migranata. Za isto razdoblje, službenici MUP-a HNŽ-a na razini dnevnih događanja evidentirali su 118 intervencija policije prema migrantima. 

Pored narušavanja javnog reda i mira, migranti su na području HNŽ-a izvršili 24 kazneno djelo krade, teške krade, oštećenje tuđe stvari, te napadi na ovlaštene službene osobe. ”Policijski službenici Uprave policije MUP-a susreću se s niz poteškoća u provođenju operativnih mjera prema migrantima kao što su i problemi utvrđivanja identiteta i zakonske zapreke pri procesuiranju”, navodi se iz policije. 

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.