Poraz plavo-bijelih od FK Željezničara

Nogometaši Posušja ni danas nisu uspjeli do bodova na Mokrom docu. Željezničar je slavio s 2:1 i produžio agoniju Posušja u, po svemu sudeći, teškoj borbi za ostanak i ove sezone.

Od početka utakmice nogometaši Željezničara krenuli su bolje i agresivnije u današnju utakmicu kao da su oni domaćini na Mokrom docu i to im se isplatilo već u 12. minuti. Joseph Amoah je pobjegao Jovanu Vladimiru Pavloviću, uz aut liniju, koji ga je srušio. Loptu je pred gol Luke Kukića ubacio Luka Malić, a glavom ju je iza Kukićevih leđa poslao Dženan Haračić. Samo dvije minute kasnije domaćoj obrani je pobjegao i Omar Beća, ali je otišao previše desno pa njegov udarac nije ugrozio Kukićeva vrata. 

Za prvu priliku svojih ljubimaca navijači su na Mokrom docu čekali do 25. minute, ali nakon ubacivanja Arijana Brkovića, Slobidan Milanović volejem je s desetak metara šutirao po sredini gola, a tu je spreman bio Josip Bender, kao i kod šuta Zvonimira Begića u 33. minuti. Imali su prije toga i gosti jednu priliku u 26. minuti. Nakon jednog ubacivanja najspretniji je bio strijelac Haračić, ali je njegov udarac glavom ovaj put zaustavio Kukić. U 40. minuti nije ga mogao zaustaviti. Amoah je još jednom prošao po desnoj strani, ubacio pred vrata Posušja, a tano je najviši bio Haračić koji je svojim drugim golom na utakmici udvostručio vodstvo Željezničara za miran odlazak na odmor. 

Prvu priliku u nastavku imalo je Posušje u 57. minuti kada je Horić glavom loptu uputio pos samu gredu, ali Bender je još jednom bio na mjestu, kao i obrana Posušja kada je dvije minute kasnije blokirala udarac Amara Drine s desetak metara. Dario Pavković u 71. minuti glavom je zatresao mrežu gostiju za smanjenje vodstva i nadu domaćih da bi u sljedećih dvadesetak minuta mogli i do bod(ov)a na Morkom docu, ali ta nada nije realizirana pa je Željezničar odnio tri boda iz Posušja, a pred sami kraj utakmice u napadima Posušja u sudačkoj nadoknadi ozlijedio se i požrtvovani Luka Begić.

8 komentara

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.