POSKOCI MARTINA I ILIJA NAJBOLJI NA KUPU BIH


Taekwondo klubovi “Poskok” iz Posušja i “Poskok Kočerin” iz Širokog Brijega nastupili su na Kupu Bosne i Hercegovine u taekwondou. Natjecanje se održalo u Visokom a nastupilo je preko 500 natjecatelja u disciplinama sportake borbe i formi. Posušani su nastupili sa 10 natjecatelja i ostvarili solidan uspjeh. Najuspješniji posuški borac bio je junior Ilija Jukić osvojivši zlatnu medalju sa dvije pobjede deklasiravši svoju konkurenciju rezultatima 32:0 i 23:1. Ove pobjede su mu zasluženo donijele titulu najboljeg juniora na Kupu te siguran put na Europsko juniorsko prvenstvo.

Dobar nastup je zabilježila i kadetkinja Filipa Bašić koja je nakon dvije uvjerljive pobjede zaustavljena u finalu te osvojila srebrnu medalju. Po jednu pobjedu zabilježili su Klara Grubišić (bronca), David Milićević (srebro), Antea Kraljević (srebro). Dobre nastupe su imali i ostali posuški borci ali nažalost bez pobjeda. Posuški juniori su zauzeli treće mjesto u poretku juniora.Kočerinski poskoci su nastupili u dvije discipline, sportska borba i forme. Dok u sportskoj borbi nije ostvarena ni jedna pobjeda ovaj put u formam se napravio jako dobar rezultat. Sestre Martina i Anamarija Gašpar nastupile su u formama i osvojile zlatne medalje. Da bi uspjeh bio veći Martina je proglašena najuspješnijom formašicom na Kupu za što je dobila i pehar. Kočerinjanke su zauzele četvrto mjesto u ukupnom poretku formi. Poskoke su na ovo natjecanje vodili treneri Danijel i Petar Boban.


Petar Boban, trener

Na ovom natjecanju nastupili smo sa naša dva kluba i ostvarili dobar rezultat. Kategorije nisu bile baš popunjene u A klasi gdje smo nastupili ali je konkurencija bila dobra. Što se tiče posušana od 6 finala njih 5 smo izgubili što nije dobro ali sezona je tek krenula i fali svima borbi. Neki su promjenili kategorije i otišli u više što se osjetilo iako su zabilježili dobar nastup. Tu posebno mogu istaći Luciju Miličević koja je tjesno izgubila od sada prvakinje kategorije. Ali i David Milićević i Bruno Knezović bili su jako blizu zlatne medalje.

Kočerinjanke su imale solidan nastup u borbama ali bez uspjeha dok su u formam pokazale da idu sve više. Čestitam svima na nastupu a posebno Iliji Jukiću i Martini Gašpar na titulama najboljih u svojim kategorijama. Sada naše poskoke očekuje nastup na Prvenstvu Federacije u subotu u Zenici.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.