POSKOCI NASTUPALI U SARAJEVU, ŠIMUN I ANTEA OKITILI SE ZLATOM

Proteklog vikenda u Sarajevu  održana su dva natjecanja u taekwondou na kojima su nastupili i članovi taekwondo kluba “Poskok “ iz Posušja.

U subotu 19.11.2022 Dominik Jukić je nastupio na Bosna i Hercegovina open 2022, na kojem je osvojio srebrenu medalju u kategoriji kadeta do 61 kilogram. 

Na turniru je nastupilo  160 timova  iz 38 zemalja, a ovo je Dominiku bio prvi nastup na turniru ovog ranga, gdje se skupljaju bodovi za europsku rang ljestvicu sportaša.

U nedjelju 20.11.2022 održao se Otvoreni kup Federacije BIH na kojem se okupilo vise od  230 natjecatelja iz 5 zemalja.

Natjecanje se također održalo u Sarajevu a posuški klub, osim Dominika Jukića koji je osvojio srebrenu medalju, predstavljalo je još šest natjecatelja u sportskoj borbi i formama.

Najuspješniji u sportskoj borbi bili su osvajači zlatnih medalja, kadet  Šimun Topić koji je nakon pobjede u polufinalu u finalnoj  borbi svladao klubskog kolegu, te juniorka Antea Kraljević koja je u finalnoj borbi svladala kolegicu iz tkd “Poskok Kočerin”. 

Ništa manje uspješni bili su kadetkinja Marta Grubišić, te kadeti Boris Gavrić i Ivano Zlopaša koji su nakon po dvije pobjede izgubili finalne borbe i osvojili srebrene medalje.

Ovim rezultatima zasluženo su osvojili pehar za ekipno prvo mjesto u konkurenciji kadeta.

U formama je nastupila juniorka Rafaela Čutura koja je na svom prvom nastupu u ovoj disciplini osvojila brončanu medalju.

Posuški “Poskoci”nastupili su u pratnji trenerice Lucije Bašić i trenera Petra Bobana, kao i uz neizostavnu  podršku roditelja.

Na ovom natjecanju sudio je Mate Dragoja dugogodišnji član kluba , a sada aktivan sudac TKDSBiH.

Osim ovih natjecanja tokom proteklog vikenda održane su posljednje kadetske pripreme pred nastup na Europskom prvenstvu koje će se održati krajem mjeseca na Malti.  

Na pripremama je sudjelovalo devet najuspješnijih kadeta iz BiH a među njima posuški sportaši Lucija Miličević i David Milićević.

Pripreme je vodio trener reprezentacije Petar Boban.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.