Posušje: Humanitarna pomoć spremna za put u hrvatsku Banovinu

Pretprodaja stanova Posušje

Crveni križ općine Posušje tijekom druge polovice mjeseca siječnja u Posušju je provodio humanitarnu akciju „Srcem za Hrvatsku“, akciju u kojoj su kroz dva tjedna u posuškoj kinodvorani se prikupljali prehrambeni, higijenski i ostali proizvodi namjenjeni žrtvama potresa u Hrvatskoj. Nakon dva tjedna prikupljanja i sortiranja, sva skupljena pomoć u ponedjeljak je u popodnevnim satima spakirana u kamion i danas (utorak 23. veljače) odlazi put hrvatske Banovine. Predsjednik Crveng križa općine Posušje Branko Leko je azao da je zadovoljan količinom prikupljene pomoći. „Zadovoljni smo kako je protekla akcija. Mi smo je organizirali nešto kasnije nego smo u prvom mahu planirali, zbog tragedije u kojoj smo izgubili osam mladih u Posušju. Ipak, na kraju možemo biti zadovoljni jer smo, prevedeno u novčanu vrijednost skupili oko 16 000 maraka donacija“, kazao je Branko Leko. Leko je kazao da će u dogovoru s Crvenim križem iz Republike Hrvatske pomoć iz Posušja biti dostavljena u Glinu koja je također teško stradala u potresu.

Skupljale su se dakle prehrambene, higijenske i ostale potrepštine prema napucima koje je Crvenom križu općine Posušje dao Crveni križ RH. Akcija se provodila u suradnji s Kordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Posušja. Odazvali su se mnogi u Posušju – kako obični čovijek, tako i mnogi gospodarstvenici, ali i institucije. Svima njima zahvalu je uputio Crveni križ općine Posušje. „Tu su sudjelovali obični ljudi kojima se doista zahvaljujemo, jer donosili su koliko su mogli izdvojiti i svaka je donacija bila vrijedna. Pomogli su trgovački centri Divna, Oli, Ivka, Panko, zatim Mesna industrija Šišović sa velikom donacijom konzervi, zatim tvrtke Planet, Binvest, Vokel koji je nam je stavio kamion i vozača za prijevoz stvari do Gline o svom trošku, Atelier Jukić koji nas je pomagao s izradom promidžbenih materijala ne samo za ovu akciju, nego i mnoge prije. Puno je pomogla i policijska postaja Posušje koja nam je i pri utovaru osiguravala siguran utovara, zatim rudnici Boksita koji ovdje već nekoliko tjedana strpljivo podnose mnoštvo stvari koje su prikupljane u humanitarnoj akciji“, kazao je za radio Posušje Branko Leko, predsjednik Crvenog križa općine Posušje.

U svim ovim poslovima oko humanitarne akcije „Srcem za Hrvatsku“ nikako se ne smiju zaboraviti ni mnogi volonteri koji su u različitima fazama pomagali. Jučer na utovaru robe za Glinu pomagali su učenici Srednje strukovne škole u Posušju.

Udruženi s donacijama koje je prikupljao Crveni križ općine Grude, humanitarna pomoć iz Posušja danas putuje u Glinu. Ekipa je trenutno na granici i čeka prelazak. Pomoć iz Hercegovine, Gruda i Posušja očekuje se da će danas doći u Glinu.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.