Posušje podržalo kandidaturu dr. Čovića i borbu za legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda u BiH

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predjedništva BiH dr. Dragan Čović razgovarao je danas s načelnikom općine Posušje Brankom Bagom i njegovim suradnicima o temama lokalnog karaktera.

Infrastruktura, gospodarstvo, kultura, ali i razvoj turističkih potencijala, samo su neke od tema o kojima je razgovarano.

Načelnik Bago osvrnuo se na projekte koji su od iznimne važnosti za ovu lokalnu sredinu, te je napomenuo kako je za realizaciju i konačni završetak nekih potrebna pomoć i viših razina vlasti. Posebno je istaknuta potreba za konačnim dovršetkom izgradnje nove osnovne škole u Posušju, izgradnje pročistača pitke vode, proširenja graničnog prijelaza Osoje, kao i nastavka izgradnje sustava kanalizacije na području općine.

Kultura je važan segment društva, pa je i na sastanku razgovarano o jačanju manifestacije „Posuško lito“ koja se iz godine u godinu razvija i sada je već došla na jednu zavidnu razinu, jer se tijekom ljeta u Posušju odvija preko 40-tak raznih događaja iz kulture, obrazovanja, zabave i sporta.

Razgovarano je i o turističkom potencijalu ovog mjesta te neophodnim radnjama koje bi uvelike poboljšale njegovu vidljivost i promociju u turističkom smislu. Posebno je spomenut Park prirode Blidinje. Asfaltiranjem puta prema Blidinju omogućen je brži i jednostavniji dolazak posjetitelja, kako lokalnih, tako i onih iz Dalmacije. Na samome lokalitetu potrebno je još puno raditi, prije svega na izgradnji planinarskih i pješačkih ruta, no važno je da su projekti pokrenuti.

Predsjednik Čović je kazao kako je cilj posjete bio upoznati se sa stanjem u Posušju, te dodao kako će s obzirom na izbornu godinu, u narednim mjesecima svakako biti i više prilika za susrete. Izrazio je zadovoljstvo realiziranim projektima i napomenuo da uvijek može bolje te da podrška viših razina vlasti ne smije izostati.

Na sastanku je bilo govora i o političkoj situaciji u općini, gdje je poseban naglasak stavljen na pripreme za opće izbore. Predstavljen je program i plan izbornih aktivnosti koje se već provode na terenu te je naglašeno kako su žitelji općine Posušje prepoznali rad dužnosnika Hrvatske demokratske zajednice i HNS koji svojim zalaganjem nastoje osigurati potpunu uspostavu jednakopravnosti hrvatskog naroda u BiH.

Načelnik Bago naglasio je kako daje punu potporu kandidaturi dr. Dragana Čovića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i izboru legitimnih predstavnika tri konstitutivna naroda na svim administrativnim razinama vlasti u BiH.

Posusje.net

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.