Posušje: Uhićenja zbog krijumčarenja migranata

Pripadnici Središnjeg istražnog ureda Granične policije BiH i Jedinice granične policije Gorica, 27. siječnja 2022. godine, na području Posušja lišili su slobode dvojicu državljana Republike Turske koji su spriječeni u pokušaju krijumčarenja osam stranih državljana.

Riječ je o šest državljana Republike Turske koji su posjedovali putne isprave, te dvije osobe koje nisu imale identifikacijske dokumente, a izjavile su da dolaze iz Afganistana i Pakistana.

U nastavku rada na predmetu, u svojstvu osumnjičenih ispitane su dvije osobe, državljani Turske, koji su nakon provedenih mjera i radnji zbog sumnje da su počinili kazneno djelo “krijumčarenje osoba” iz člana 189. Kaznenog zakona BiH predani u nadležnost Tužiteljstva BiH uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

U svojstvu svjedoka, uz prisustvo prevoditelja, saslušano je osam osoba, koje su, uz Prijedlog o protjerivanju, predane službenicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Tijekom obrade osumnjičenih osoba oduzet je određeni broj dokaza koji će poslužiti u kaznenom postupku, a rad na predmetu se nastavlja pod nadzorom Tužiteljstva BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.