Požar na Čvrsnici: Ponovno zatražena pomoć Oružanih snaga BiH i Republike Hrvatske

Jutros je ponovno zatražena pomoć Oružanih snaga BiH i Republike Hrvatske za gašenje požara na Čvrsnici, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite ŽZH. U protekla dva dana u tri navrata požar su gasili helikopteri Oružanih snaga BiH koji je imao 30 naleta i kanader Hrvatskog ratnog zrakoplovstva  koji je imao 9 naleta.

Veliki požar koji je u subotu 16. srpnja izbio na području Čvrsnice – Ćužića kuk još uvijek je aktivan i širi se. Opožareno je cca. 80 hektara.

Požar na Čvrsnici i jutros je aktivan, a stanje je još gore nego jučer, potvrđeno je za naš radio iz PVP Posušje. Vatrena stihija guta gustu borovu šumu. Jutros požar gase samo snage sa zemlje. “Oko 50 vatrogasaca, članova gorske službe spašavanja, planinara i dobrovoljaca radi odstupnicu, te se propilava staza da se može doći što bliže požaru”, kazao je za naš radio v. d. zapovjednik PVP Posušje Mario Čutura.

Također, još uvijek vrijedi poziv svima onima koji žele pomoći u gašenju požara da mogu doći na Blidinje. „Stvar je u tome da naprtnjače s vodom treba nositi po nepristupačnom i težem terenu, tako da je jedna iznesena naprtnjača vode već pravi umor. Ljudi koji bi tu došli pomogli bi nam nositi vodu“, kazao je za naš radio još jučer Mario Bonić iz HGSS-a stanice Posušje, prenosi radioposusje.ba

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.