[POZITIVNO] Posuške srednje škole primjer suradnje

Suradnja Gimnazije fra Grge Martića Posušje i Srednje strukovne škole Posušje sve se češće očituje u zajedničkim projektima. Jedan takav danas je ostvaren između 1. razreda srednje medicinske škole i 3. razreda izborne nastave biologije.

Naime, profesor Josip Bešlić i dr. Ivan Bešlić su povezali zajedničke nastavne jedinice u jedinstven praktičan rad koji je učenicima bio od velike koristi. Riječ je o sekciji srca svinje čiji je izgled gotovo identičan ljudskom. Sekciju srca izveo je dr. Bešlić, a učenici su imali prilike uživo vidjeti što su to klijetke, što pretklijetke, što su zalisci, a što velike krvne žile oko srca.

Praktična nastava je najbolji oblik nastavnog procesa u kojem učenici teorijsko znanje primjenjuju na praktičnim primjerima i takvo znanje ostaje trajno pohranjeno. Zahvaljujući izvrsnoj opremljenosti ovih škola, učenici su mogli uživo pratiti sekciju na pametnoj ploči uz stručne komentare doktora i profesora.
Ovakav oblik suradnje pokazuje da se pod istim krovom može živjeti bez ikakvih poteškoća, a sve na dobrobit naše mladosti koja će biti oslonac našeg društva u budućnosti.

Suradnja se nastavlja već sljedećeg četvrtka kad će učenici imati priliku vidjeti metode reanimacije te osnovne postupke pri pružanju prve pomoći, na radionici koju će održati dr. Ivan Bešlić.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.