Poznata lokacija prvog Lidlovog objekta u BiH

Već nekoliko godina govori se o dolasku njemačke kompanije Lidl na teritorij Bosne i Hercegovine. Ta priča se ove godine počela ostvarivati, nakon što je izaslanstvo Lidla odlučilo da će za početak otvoriti markete u tri grada u Bosni i Hercegovini, objavio je portal Akta.ba. Kada su u pitanju Živinice, nedavno je gradonačelnik Samir Kamenjaković, za medije potvrdio da će u ovom gradu biti otvorena dva Lidla i to jedan uz magistralni put, a drugi u centru. 

Tuzlainfo saznaje kako bi Lidl koji treba biti otvoren u centru, trebao biti lociran na kompleksu Tvornice namještaja Konjuh. “Regulacijskim planom Grada Živinice, na mjestu gdje je kompleks Tvornice namještaja Konjuh, gradit će se stambeno-poslovni kompleks. 

Taj lokalitet pogodan je i odgovara kriterijima kompanije Lidl jer posjeduje preko 10 duluma prostora što je jedan od uvjeta da bi Lidl određenu lokaciju uzeo u razmatranje“, rekao je Kamenjaković. Također, jedan od uvjeta da bi Lidl u nekom mjestu otvorio svoj objekt je i da taj grad ima minimlano 30.000 stanovnika, a i važno je da je njegova zemljopisna pozicija takva, da je povezan sa većim sredinama kao i tempo njegovog razvoja, piše Akta.ba. 

Osim Živinica, Lidl bi u skorijem periodu trebao otvoriti objekte i u drugim dijelovima BiH, ali za sada nisu poznate ni točne lokacije, ali ni termin otvaranja. Najavljeno je otvaranje i u Sarajevu. Lokacija je u planu nekoliko u glavnog gradu BiH, ali točna još nije objavljena.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.