Pred nama najintenzivniji toplinski val ljeta 2021. u Europi

Čini se da će posljednji dani srpnja i početak kolovoza donijeti najintenzivniji toplinski val ljeta 2021. u Europi, navodi se u vremenskoj prognozi Severe Weather. 


Očekuje se da će temperature prelaziti 40 stupnjeva Celzijevih u nekim oblastima, potencijalno do 45 stupnjeva u Grčkoj tijekom vikenda. Ovo će znaćajno povećati prijetnju od požara širom mediteranske regije i Balkanskog poluotoka. Srpanj je donio velike vrućine uglavnom u južne i jugoistočne dijelove europskog kontinenta, dok su na zapadu izostali značajniji toplotni valovi. Najviše temperature zabilježene su na Mediteranu, Balkanskom poluotoku i u Turskoj, povremeno prelazeći i 40 stupnjeva. 


Vrućina se u posljednje vrijeme proširila i na uobičajeno hladniju Veliku Britaniju i Irsku. Dijelovi Italije, Srbije, Sjeverne Makedonije, Albanije, Rumunjske, Bugarske i Grčke spremni su za “pečenje” pod ekstremnim i suhim valom vrućine.

Međutim, ovog tjedna se uspostavlja obrazac u Evropi, koja je sklona ekstremno visokim temperaturama.

Ostatak srpnja, kao i prvi dani kolovoza, posljednji dani ljetne sezone, donijet će najintenzivniji toplinski val 2021. godine. Vrućina će biti ekstremna i trebala bi potrajati najmanjeg tjedna, moguće i širom juga.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.