Predsjedništvo Mladeži HDZ-a BiH u Grudama: Poštivanje Ustava BiH i legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda ili neka “građani” idu dalje bez nas, ako mogu!

Danas je u Grudama održana VI. redovita sjednica Predsjedništva Mladeži HDZ-a BiH.

Riječi dobrodošlice uputili su predsjednik OO HDZ-a BiH i načelnik općine Grude Ljubo Grizelj i predsjednik OO Mladeži HDZ-a BiH Grude Ivan Žulj.

Na današnjoj sjednici Predsjedništvo je razgovaralo o održavanju zajedničke sjednice Predsjedništva Mladeži HDZ-a BiH i HDZ-a koja će biti održana početkom ožujka u Republici Hrvatskoj.

Jedna od tema bila je i priprema za 32. obljetnicu Mladeži HDZ-a BiH. Početak četvrtog desetljeća djelovanja naše organizacije u BiH predstavljaju kontinuitet izgradnje najveće političke organizacije mladih. Također, razgovaralo se o aktivnostima odbora i situaciji u našoj organizaciji diljem BiH.

Predsjedništvo Mladeži raspravljalo je i o aktualnoj političkoj situaciji te predstojećem razdoblju i izazovima koji stoje pred BiH.

Na Predsjedništvu su jasno ponovljeni i istaknuti ključni politički prioriteti i strateški interesi hrvatskog naroda. Rješavanje Izbornog zakona i osiguravanje legitimnog političkog predstavljanja jedan je od prioriteta naznačen od Europske komisije, a ne isključivo nečija želja. Pokušaji izvrgavanja Ustava BiH i negiranje prava konstititutivnog naroda su antidaytonska djelovanje koja ugrožavaju suverentitet i integritet naše države. Također i pokušaji da se to pitanje relativizira i/ili svede na samo tehničko pitanje je nedopustivo. Ukoliko će se svi procesi i tema Izbornog zakona tako provoditi, neka isti “borci za ljudska prava” nastave dalje ako mogu, ali bez legitimnih političkih predstavnika hrvatskog naroda. Racionalan Izborni zakon koji će spriječiti nametanje legitimnih predstavnika jednog konstitutivnog naroda drugome zasigurno će stabilizirati odnose u našoj zemlji.

Jednako važno, strateški interesi BiH su i interesi hrvatskog naroda. Jasno artikuliramo naša politička promišljanja i nudimo rješenja koja su nedvojbeno u smislu jačanja europske Bosne i Hercegovine, uz sve prakse i provodiva rješenja kakva postoje u EU.

6 komentara

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.