Preminula sestra Stela Grubišić

Sestra Stela Grubišić iz Družbe Kćeri Božje ljubavi, okrijepljena sakramentima preminula je u četvrtak 15. ožujka u samostanu Svetog Josipa u Granešini, u 83. godini života i 60. godini redovništva.

Sprovodni obred bit će u ponedjeljak, 20. ožujka u 15 sati na mjesnom groblju u Granešini, a potom će se slaviti misa zadušnica u montažnoj crkvi Rođenja BDM u Granešini.

Sestra Stela Grubišić, krsnim imenom Venka, rođena je 17. srpnja 1940. u mjestu Gradac, Posušje, od oca Ivana i majke Kate, r. Grubišić. U Družbu Kćeri Božje ljubavi Venka je primljena 28. studenog 1956. u Zagrebu gdje je i počela redovničku formaciju. U novicijat je ušla 12. rujna 1961. u Brezovici. Prve zavjete položila je 28. kolovoza 1963. također u Brezovici, a doživotne 15. kolovoza 1968. u Zagrebu.

Najveći dio redovničkoga života, 42 godine (1965.-1992.; 1998.-2013.) s. Stela radila je u Svećeničkom odmaralištu „Vila Šalda“ u Selcu u vlasništvu Zagrebačke nadbiskupije, gdje je brinula o svećenicima za vrijeme njihova odmora ili obavljanja duhovnih vježbi. Osim svjedočenja svojom prisutnošću u samome mjestu i okolici, s. Stela uključivala se i u rad Župe pripremom djece na sakramente te posjećivanjem starijih i bolesnih osoba.

1 komentar

  • Ama štatokoga briga DIJE bila i šta radila toje njezino privatno guzičenje vi samo mislite da narod interesu je di popovi i časne se hebu narode brine o svojim jadima nosivas belaj ma marš u 100 pič matetini

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.