Preminuo jedan od najstarijih Hercegovaca

Ante Pehar Šakotušić, najstariji žitelj Krehin Graca i šire broćanske regije, preminuo je u utorak, 30. kolovoza nakon kraće bolesti u svojoj 105. godini.

Pokojni Ante rođen je 25. rujna 1917. godine, a rano djetinjstvo obilježili su mu Prvi svjetski rat, rani gubitak oca i teški životni uvjeti.

Kao vojnik Hrvatskog domobranstva prošao je Drugi svjetski rat te Križni put – Bleiburg, nakon čega je izdržavao zatvorsku kaznu u Živinicama. Po povratku kući iz zatvora ni rođena majka Vida nije prepoznala svog sina Antu zbog njegove iscrpljenosti i mršavosti.

Poslije izdržavanja zatvorske kazne, nakon rada u Rudniku mrkog ugljena i privremenog rada u Njemačkoj, Ante se u rodnom mjestu posvećuje poljoprivredi, obitelji i sa suprugom Matijom podiže i školuje djecu. Ante i Matija dobili su šestero djece, a dugovječni Ante doživio je rođenje brojne unučadi, praunučadi, ali i prapraunučadi.

Unatoč mukotrpnom i teškom životu Ante je uvijek, uz zadivljujuću vitalnost, zadržao osmijeh i optimizam. Zbog svega navedenog ostat će zapamćen kao odličan otac, djed, veliki vjernik, poštena i radišna osoba, te nadasve veliki domoljub, piše Brotnjo info.

Posljednji ispraćaj pokojnika obavit će se u srijedu, 31. kolovoza s početkom u 17 sati ispred mrtvačnice u groblju sv. Ivana Evanđelista u Krehin Gracu. Obitelj prima sućut od 16 sati u mrtvačnici.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.