Preživjeli stalno pita za trojicu stradalih prijatelja! Roditelji: Bog je tako htio, pomiriti je se sa sudbinom

Među mještanima Begovog Hana kod Žepča vladaju tuga i nevjerica nakon pogibije Ajdina Tahića (19), Nermina Kamerića ( 22) i Ajdina Grahića (19).

U smrskanom Fordu Mondeo, koji se u ponedjeljak sudario s kamionom, jedino je preživio Nezir Memčić (17), koji je zadobio teške ozljede. Nastradali momci su živjeli u istoj ulici, kuća do kuće, samo se obiteljska kuća Tahića nalazi malo niže od ostalih. Rodbina, prijatelji, susjedi su tijekom dana obilazili neutješne obitelji tragično stradalih mladića. U dvorištima odzvanjaju jecaji majki, sestara i rodbine.

Sabinu i Damira Kamerića, majku i oca nastradalog Nermina, zatekli smo kako tugu dijele s obitelji.

– Kada smo čuli za nesreću, u prvoj informaciji među poginulima nije bilo našeg sina, kasnije smo doznali da je i on među nastradalima. Bila su to zlatna djeca koja su se znala  od malih nogu. Tu su, kuća do kuće. Moj je bio najstariji, nije napunio ni 23 godine. Radio  je u Sloveniji. Sređivao je na katu stan za sebe. Maštao je da dobije vizu, sve je trebalo biti završeno u rujnu, ali, eto, nije je dočekao – kroz suze kaže majka Sabina.

I majka nastradalog Ajdina Grahića je neutješna.

– Otišla djeca nogama, a, eto, vraćaju se u sanducima – kaže nam Senada, majka Ajdina Grahića.

Samir Grahić, Ajdinov otac, utjehu traži u Božijem određenju.

– Pretužno je pričati, mladost ode, Bog je tako htio. Ne vjeruješ da se to desilo, ali moraš se pomiriti sa sudbinom. Sve očekujem da će se pojaviti, ali njih više nema – govori Samir Grahić.

Za prometnu nesreću Jasmin Tahić, otac nastradalog Ajdina Tahića, saznao je od prijatelja. Taj dan je otišao registrirati vozilo, a on mu je donio plaću. – Majka mu je govorila da mu ispegla odjeću za Bajram, ali on nije htio, govoreći da će uzeti novo. Tog dana donio nam je iftar, jer smo supruga i ja postili. Predvečer smo nas dvojica oprali dvorište pred Bajram, a on je kasnije dovezao majku s posla. Kada je sve završio, otišao je kupiti bajramsku odjeću. Bio je to posljednji put da smo se vidjeli – kaže Jasmin.

Kobne noći u automobilu s prijateljima nalazio se i jedini preživjeli u ovoj stravičnoj nesreći, srednjoškolac Nezir Memčić (17). Iako je bio u veoma teškom stanju, u međuvremenu se probudio iz kome. Od siline udara, zadobio je prijelom obje natkoljenice i ozljede glave te ga očekuje operacija. 

Nezirovog oca Sulejmana Memčića zatekli smo ispred kuće, neposredno po povratku iz zeničke bolnice. – On još ne zna što se dogodilo. Stalno pita za svoje prijatelje. Žao mi je mladosti, mojih susjeda. Eto, Bog je htio da on nama ostane. Što se tiče ozljeda, molim Boga da bude sve uredu. Doktori kažu da je stanje za sada zadovoljavajuće, ali je još pod liječničkim nadzorom. Mi se nadamo najboljem. Briga nam je kako mu reći da su mu prijatelji poginuli – kroz suze kaže Sulejman.


Načelnik općine Žepče Mato Zovko proglasio je danas Dan žalosti. Zajednička sahrana trojici mladića bit će danas u Begovom Hanu u 16 sati, a predvodit će je muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.